ACTUALITATE 28 aprilie 2020

Lucrările la cele trei case familiale din județ, puse pe pauză

de Daniela Luca | 791 vizualizări

Reprezentanții DGSPC Covasna nu exclud însă posibilitatea finalizării construcțiilor până la sfârșitul anului 

Restricțiile impuse din cauza răspândirii coronavirusului și-au pus amprenta și asupra unor lucrări începute după ani de așteptare. În această situație se află și cele trei case familiale de la Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului. Lucrările vor fi reluate după anularea restricțiilor, spun reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna, iar dacă totul va decurge conform noului plan, este posibil ca cei aproape 40 de copii de la Centrul de plasament nr. 6 de la Olteni să se mute în noile case la finalul acestui an. 

„Lucrările sunt stopate pentru că nu se poate construi în această perioadă, dar sperăm să fie bine. Deci dacă după 15 mai revenim cât de cât la normal, zic eu, ar trebui să terminăm până la sfârșitul anului toate cele trei construcții. Depinde și de constructor, depinde și de vreme pentru că am avut și situații în care, spre exemplu, la Centrul de Primiri în Regim de Urgență am început în mai lucrările și în noiembrie a fost dat în funcțiune Centrul, așa că dacă lucrurile merg bine, până la sfârșitul anului ar putea să fie date în funcțiune”, ne-a spus directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária.

Cele trei case de tip familial vor fi înființate ca urmare a restructurării Centrului de plasament nr. 6 Olteni, unde locuiesc în prezent 39 de copii. În acest sens, în toamna anului 2018, a fost încheiată o convenție de colaborare între Consiliul Județean Covasna, DGASPC Covasna și Fundația Sera România, care va acoperi cea mai mare parte a cheltuielilor. 

Astfel, cota Consiliului Județean este de 23,3%, adică 175.000 de euro, iar Fundația Sera România va contribui cu 575.000 de euro, adică 76,7 % din investiția totală.

Conducerea DGASPC Covasna ne-a informat luna trecută că în cele trei case de tip familial vor lucra angajați noi. În momentul în care a început procesul de restructurare, actualii angajați au fost informați despre schimbările care urmează.

Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din Întorsura Buzăului, la dispoziția celor care au nevoie de ajutor 

Și activitatea în cel mai nou Centru de Recuperare pentru copiii cu dizabilități din județul Covasna, inaugurat în luna decembrie a anului trecut, este suspendată pe perioada stării de urgență. Cu toate acestea, părinții care au nevoie de sprijin pot apela în continuare la specialiștii din cadrul instituției. 

„Activitatea e suspendată, dar o perioadă s-a mai lucrat pentru că la centru trebuiau puse la punct anumite lucruri și după aceea lucrează pe rând, deci tot timpul este o persoană care poate fi contactată în situația în care o mămică care are un copil cu dizabilități dorește să solicite ajutor, informații și așa mai departe. Restul merg în concediu, pe rând, deci Centrul nu e închis de tot. Mai sunt solicitări și specialiștii de acolo oferă informații, consiliere pentru părinți”, a mai punctat Vass Mária.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.