ACTUALITATE 22 mai 2020

Lucrările de reparaţie a străzilor se împart în mai multe categorii

de Covasna Media | 1495 vizualizări

Primarul Antal Árpád a explicat de unde apar diferenţele între durata lucrărilor, în funcţie de tipul lucrărilor care au loc pe fiecare stradă.

În această perioadă au loc mai multe lucrări de reparaţii la străzile şi trotuarele din oraş. Iar pentru că în spaţiul public au apărut multe comentarii despre durata lucrărilor, primarul Antal Árpád a explicat într-o conferinţă de presă online de unde apar diferenţele din acest punct de vedere.

Lucrările de reparaţie a străzilor se împart în trei categorii. Sunt lucrări de modernizare, atunci când se reface toată structura străzii. Pe lângă lucrările de suprafaţă, în acest caz trebuie înlocuite şi conductele, care majoritatea nu sunt deţinute de municipalitate, ci de companii private, o mare parte din aceste lucrări fiind suportate din bugetele acestor companii. Este cazul străzilor Kós Károly, Andrei Şaguna, Puskás Tivadar, Dealului, Crângului unde lucrările din aceste motive durează mai mult.

Pe de altă parte Primăria contractează şi lucrări de întreţinere a străzilor, care pot însemna doar peticire, sau pot însemna schimbarea în totalitate a stratului de uzură. Acest lucru s-a întâmplat în ultima săptămână pe străzile Erege, Cerbului şi Benedek Elek.

„Din această cauză mulţi n-au înţeles cum e posibil ca într-o stradă să se termine totul în 3 zile, iar în altă stradă să se lucreze luni întregi. Asta este diferenţa! Pe străzile Erege, Cerbului şi Benedek Elek nu vorbim de modernizarea străzilor, ci doar de nişte lucrări de întreţinere, în care dacă este cazul sunt schimbate bordurile şi se schimbă practic stratul de uzură, fiind o lucrare de câteva zile. În celelalte străzi – Kós Károly, Andrei Şaguna, Puskás Tivadar, Dealului, Crângului – vorbim de modernizare, unde trebuie refăcută structura drumului, schimbate conducte, reţele şi multe altele. Din această cauză lucrările durează mai mult timp”, a explicat primarul Antal Árpád.

Sursa – comunicat Primăria Sfântu Gheorghe; Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.