ACTUALITATE 26 august 2015

Lucrările de reabilitare a străzilor se apropie treptat de final

de Mirela Cara | 115 vizualizări

Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună în privința lucrărilor de reparație și asfaltare a străzilor, care în ultima perioadă au îngreunat circulația autoturismelor în oraș. „În ceea ce privește circulația în oraș, am reușit să ne organizăm în așa fel încât să nu trebuiască să închidem în același timp Strada Spitalului, Gábor Áron și zona din fața teatrului. Practic, săptămâna viitoare se va elibera Strada Spitalului, deci va fi asfalt de la Strada Libertății până la Strada Spitalului, urmând ca undeva spre mijlocul lui septembrie, să mai închidem o zi, să punem stratul de uzură și practic atunci să finalizăm Strada Spitalului”, a informat primarul.

El a adăugat că Strada Kossuth Lajos urmează să fie gata în jurul datei de 10 septembrie, iar Strada Gábor Áron, în jurul datei de 25 septembrie. „Practic, până la sfârșitul lunii septembrie, cele trei artere care acum sunt în lucrări vor fi finalizate și predate”, a mai spus edilul.

Conform informațiilor transmise de Antal Árpád, de săptămâna viitoare vor începe lucrările și pe Strada Vânătorilor, pe Strada Kender, iar lucrările de introducere a conductelor de apă și canalizare se vor apropia de sfârșit. „Mai am o veste bună. Lucrarea care a creat cel mai mult disconfort și deranj în oraș – schimbarea conductelor de apă – este finalizată în proporție de 97%”, a mai transmis primarul, care a precizat că, după aceste lucrări, atenția se va îndrepta către asfaltare și alte lucrări care sunt mult mai plăcute pentru toată lumea.

Întrebat dacă afirmația lansată la începutul anului, din care reieșea că până la sfârșitul lui 2015 80% din străzile orașului vor fi asfaltate, rămâne valabilă, primarul Antal Árpád a răspuns: „Afirmația rămâne valabilă, în sensul că noi suntem pregătiți să fie așa. Singura problemă este cu licitațiile. Mai sunt câteva licitații în curs, care nu sunt încă finalizate, dar în acest caz deja vorbim despre străzi unde asfaltul este destul de OK, mă refer la Vasile Goldiș sau Spitalului. Dacă nu reușim să asfaltăm în octombrie, noiembrie, o să asfaltăm în martie, aprilie, anul viitor. Dar eu sper că ne putem ține de aceste termene, în cazul în care licitațiile nu sunt contestate și răscontestate, dar asta e o chestiune pe care nu am cum să o planific”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.