ACTUALITATE 13 decembrie 2019

Lucrări de reparații la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

de Daniela Luca | 1279 vizualizări

Casa parohială a fost renovată și consolidată 

Consiliul Local a sprijinit în acest an cu peste 55.000 de lei reparațiile de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, situată pe strada Váradi József din reședința de județ. Din această sumă s-au efectuat lucrări exterioare, dar și lucrări de reparații și consolidare a casei parohiale. 

Casa parohială din cadrul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” are o structură din lemn și o vechime de aproape 120 de ani. Partea din spate a clădirii a fost grav afectată de-a lungul timpului, iar în acest an grinzile putrede au fost înlocuite. Lucrări de consolidare și de renovare a casei parohiale, dar și cele exterioare de la Parohia Ortodoxă Română Sfântu Gheorghe VI, au fost finanțate de Consiliul Local Sfântu Gheorghe cu suma de 55.900 de lei. 

Tot din această sumă s-a achiziționat și un sistem de supraveghere video și alarmă. Lucrările au fost finalizate la data de 1 decembrie, conform reprezentanților lăcașului sfânt. 

Alte două Parohii Ortodoxe din Sfântu Gheorghe au primit sprijin financiar la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.  Astfel, Catedrala Ortodoxă și Biserica „Buna Vestire” au obținut fiecare peste 72.000 lei din bugetul local al municipiului. 

În ceea ce privește Catedrala Ortodoxă, acești bani vor fi cheltuiți, pentru efectuarea unor lucrări de exterior, pentru achiziționarea de materiale de construcții și pentru plata manoperei, conform proiectului de hotărâre. 

În cazul Bisericii „Buna Vestire” de pe strada General Grigore Bălan, suma de 72.050 de lei a fost acordată pentru continuarea lucrărilor la împrejmuirea Bisericii. Această lucrare a fost cofinanțată în anul 2017 cu suma de 100.000 de lei, iar în 2018 cu alți 80.000 de lei.  

Sprijinul financiar este alocat pe baza unui contract, iar pentru decontarea sumelor alocate vor fi înaintate documente justificative conform prevederilor legale, se arată în proiectul de hotărâre, adoptat joi, 31 octombrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.