ACTUALITATE 7 octombrie 2015

Loteria Română, mutată de la Finanţe prin ordonanţă de urgenţă

de Covasna Media | 62 vizualizări

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă prin care Loteria Naţională a trecut din subordinea Ministerului de Finanţe în cea a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Prin această mişcare, Oficiul devine singura instituţie din România care va coordona jocurile de noroc. Pe lângă acest transfer, ordonaţa mai impune reorganizarea Loteriei şi un manager privat, pe viitor.

Guvernul nu a spus, până acum, de ce a dat o ordonanţă de urgenţă pentru transferul Loteriei Române din subordinea Ministerului de Finanţe în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

În urmă cu o săptămână, DNA a făcut verificări la DNA în legătură cu Loteria Română.

În viitor, Loteria Română va funcţiona cu un consiliu de administraţie, dar şi cu Adunarea Generală a Acţionarilor.

Prin această OUG, Loteria Română va putea să gestioneze exclusiv câteva jocuri de noroc, cum sunt jocurile de noroc la distanţă, jocurile de noroc online şi curse de cai şi de câini.

„Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va avea o misiune foarte grea pentru că majoritatea persoanelor angajate la sediul central, din 300 de persoane 200 sunt nepoţi, cumnaţi, unghi, amante. Va trebui să facă o restructurare totală, să taie totul de la rădăcină. Cea mai gravă problemă mi se pare dosarul de la DNA în care este un prejudiciu adus bugetului de stat de aproximativ 200 de milioane de euro”, a spus Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Cazinourilor din România.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.