ACTUALITATE 25 octombrie 2019

Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase

de Covasna Media | 1137 vizualizări

Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) lansează campania „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase” care se  desfăşoară în perioada 14 - 25 octombrie 2019. Obiectivul campaniei constă în creşterea gradului de conştientizare a riscurilor prezentate de substanţele periculoase la locul de muncă şi promovarea unei culturi a prevenirii riscurilor în vederea eliminării şi, acolo unde nu este posibil, a gestionării eficace a acestor riscuri.

Inspecţia Muncii a organizat 4 centre zonale: Brăila, Hunedoara, Bihor şi Covasna, unde sunt organizate simpozioane de informare cu prilejul acestei campanii. În perioada 23 – 25 octombrie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna organizează un simpozion tehnico-ştiinţific cu tema „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase”, ocazie cu care vor fi diseminate informaţii constând în lucrări privind prevenirea şi gestionarea riscurilor referitoare la substanţele periculoase. La simpozionul organizat în judeţul Covasna participă următoarele inspectorate teritoriale de muncă: Bucureşti, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa, Harghita, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Vrancea. La acest eveniment participă inspectori de muncă, inspectori sefi adjuncţi in domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectori şefi, reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii, reprezentanţi ai Universităţii Transilvania din Braşov, reprezentanţi ai angajatorilor şi ai serviciilor externe  de prevenire şi protecţie autorizate în domeniul securităţii si sănătaţii în muncă.

Aceasta acţiune este concepută pentru a sprijini autoritaţile, întreprinderile, managerii, lucrătorii şi reprezentanţii acestora, precum şi alte părţi  interesate să colaboreze în vederea consolidării securităţii şi sănătăţii la locul de muncă.

Campania are în vedere  următoarele aspecte :

  • Să crească gradul de constientizare cu privire la importanţa şi relevanţa managementului substanţelor periculoase la locurile de muncă.
  • Să promoveze evaluarea riscului, eliminarea şi substituirea, porecum şi ierarhia măsurilor de prevenire
  • Să sporească gradul de conştientizare cu privire la riscurile legate de expunerea la agenţi cancerigeni la locul de muncă
  • Să vizeze grupurile de lucrători cu nevoi specifice şi niveluri ridicate de risc
  • Să crească gradul de conştientizare cu privire la elaborarea politicilor şi la cadrul legislativ

Ordog Lajos,

Inspector sef ITM COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.