ACTUALITATE 2 iulie 2010

Locuinţe ANL pe un fost poligon al Armatei

de Covasna Media | 55 vizualizări
Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat avizul prealabil de oportunitate care vizează întocmirea unui plan urbanistic zonal „Blocuri Locuințe ANL” în strada Jókai Mór, la ieşirea din oraş spre Ilieni. Potrivit primarului Antal Arpad, investițiile în construirea de locuințe la Sfântu-Gheorghe sunt justificate de dezvoltarea economică şi socială durabilă a localității, care este strâns legată de îmbunătățirea calității vieții şi a nivelului

Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat avizul prealabil de oportunitate care vizează întocmirea unui plan urbanistic zonal „Blocuri Locuințe ANL” în strada Jókai Mór, la ieşirea din oraş spre Ilieni. Potrivit primarului Antal Arpad, investițiile în construirea de locuințe la Sfântu-Gheorghe sunt justificate de dezvoltarea economică şi socială durabilă a localității, care este strâns legată de îmbunătățirea calității vieții şi a nivelului de trai al locuitorilor municipiului.

Avizul de oportunitate a vizat inclusiv realizarea utilităților pentru zona respectivă, utilități ce vor reveni Primăriei - alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu gaz metan, alimentare cu energie electrică şi linie telefonică. Pe lângă utilități, autoritățile locale se vor implica şi în amenajarea exterioară a zonei - crearea de parcări, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, drumuri şi carosabil, precum şi o pistă pentru biciclişti.

Locuințele ANL vor fi construite pe terenul fostului poligon de trageri al Ministerului Apărării Naționale, care este nefuncțional de mai mulți ani şi pentru care municipalitatea a obținut drept de administrare, cu condiția de a oferi şi angajaților Ministerului un anumit de număr de locuințe.

În expunerea de motive prealabilă aprobării avizului, s-a arătat că în Sfântu-Gheorghe există o insuficiență vizibilă de locuințe, trebuind luată în calcul şi atragerea tinerilor către acest oraş care doreşte să se extindă urbanistic cu un parc de locuințe, care în viitor să constituie nucleul unei extinderi periferice urbane.

În 2009, Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a întocmit documentația tehnică necesară pentru construirea a încă 120 de locuințe ANL, care ar urma să fie terminate la finalul anului 2012.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, se adresează persoanelor cu vârste între 18-35 de ani care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

Tinerii pot primi repartiții până la împlinirea vârstei de 36 de ani. Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe de către consiliile locale, conform prevederilor legale şi cu respectarea documentației de urbanism legal aprobate.

Monica Vajna

Foto: bloombiz.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.