ACTUALITATE 28 octombrie 2010

Locatarii de la Sing-Sing sunt nemulţumiţi de penele dese de curent

de Covasna Media | 81 vizualizări
20 de familii susţin că aparatura electrocasnică li s-a defectat din cauza scurt-circuitelor produse de întreruperea zilnică a energiei electrice Foarte mulţi locatari ai Căminului social din cartierul Ciucului, Sing-Sing, şi-au exprimat recent nemulţumirea faţă de conducerea Direcţiei de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei din Sfântu Gheorghe privind raţionalizarea consumului de energie electrică şi apă potabilă. Câteva familii susţin faptul că zilnic, între orele 8 și 12, este oprită furnizarea apei potabile pe motivul că sunt foarte multe pierderi pe

20 de familii susţin că aparatura electrocasnică li s-a defectat din cauza scurt-circuitelor produse de întreruperea zilnică a energiei electrice

Foarte mulţi locatari ai Căminului social din cartierul Ciucului, Sing-Sing, şi-au exprimat recent nemulţumirea faţă de conducerea Direcţiei de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei din Sfântu Gheorghe privind raţionalizarea consumului de energie electrică şi apă potabilă.

Câteva familii susţin faptul că zilnic, între orele 8 și 12, este oprită furnizarea apei potabile pe motivul că sunt foarte multe pierderi pe reţea şi Primăria Sfântu Gheorghe nu poate suporta toate costurile cu întreţinerea Căminului. Totodată aceştia spun că în acelaşi interval orar este oprită şi furnizarea energiei electrice pe fondul datoriilor unor persoane către Primărie, iar prin acest mod se doreşte pedepsirea acestora. Din cele aproape 100 de familii care locuiesc acolo, 20 susţin că aparatura electrocasnică li s-a defectat din cauza scurt-circuitelor produse de întreruperea zilnică a energiei electrice.

Una dintre persoanele afectate, Bodi Melinda, povesteşte că acum nu mai are frigider funcţional, iar mâncarea gătită se strică foarte repede, fiind nevoită să îşi ţină cei trei copii mai mult flămânzi. Bocsa Lencse susţine şi ea aceste afirmaţii şi adaugă faptul că familiile datornice ar trebui deconectate de la energie electrică, iar problema să se răsfrângă asupra lor, nu asupra tuturor locatarilor.

Se aruncă vina dintr-o ogradă într-alta

Şeful Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Tanko Vilmos, neagă aceste afirmaţii şi spune că jumătate din cartierul Ciucului este afectat de întreruperea zilnică a energiei electrice, nu numai Căminul social.

„Sunt câteva clădiri mai vechi în acest cartier racordate la o reţea foarte veche de energie electrică şi cei de la Electrica execută lucrări de schimbare a reţelei, acesta fiind motivul principal al întreruperilor de curent. Şi noi avem biroul în acelaşi cartier şi suntem la fel de afectaţi de această problemă, dar nu ne plângem sau ne oprim din activitate. Vor veni şi vremuri în care nu se va mai întrerupe curentul electric şi atunci nu se vor mai plânge nici ei”, explică acesta.

Cele 20 de familii sunt conştiente că nu îşi vor recupera prejudiciul produs de întreruperile de curent electric, dar au speranţa că acestea vor înceta, deoarece numărul produselor electrocasnice defecte ar putea creşte în următoarea perioadă. Aceştia au spus că dacă situaţia nu încetează se vor organiza şi vor protesta în faţa Direcţiei de Asistenţă Comunitară şi Electrica din Sfântu Gheorghe până vor recupera integral banii pe aparatura stricată.

Electrica promite rezolvarea situatiei

Potrivit lui Iozsa Csaba, directorul Electrica filiala Sfântu Gheorghe, revizia la transformatorul din cartierul Ciucului s-a realizat cu mult timp în urmă şi este posibil ca legăturile de la bornele de siguranţă să se fi corodat şi să întrerupă transmiterea energiei electrice.

„Ştim de aceste probleme şi încercăm să ţinem situaţia sub control. Vom trimite o echipă să verifice starea transformatorului”, a mai spus Iozsa Csaba.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
d, 28 octombrie 2010
:))nu au loc de munca,e focar de infectie,primesc ajutoare,etc etc...si eu au aparatura-electrocasnica??...stie macar cineva ce e acolo inauntru??curge urina pe scari in jos si pe holuri...ce este citeste integral
nelu, 28 octombrie 2010
Dacă ar ştii cetăţenii oraşului ce focar de infecţie este acolo,în două zile ar dărâma coşmelia. Dl. Primar de ce încurajaţi nemunca ? 0are şi aceştia sunt discriminaţi?
radu_cu, 28 octombrie 2010
Pe langa ca nu muncesc nicaieri si mai fac si o mizerie de nedescris,a se vedea cum arata cladirea in exterior si interior, mai fac si gura.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.