ACTUALITATE 20 septembrie 2015

Liga Aleșilor Locali a Partidului Național Liberal, reunită, sâmbătă, la Poiana Brașov, în prezența copreședinților Alina Gorghiu și Vasile Blaga

de Covasna Media | 84 vizualizări

Cei peste 1000 de participanți, primari, consilieri locali, respectiv consilieri generali au adoptat cinci rezoluții pe diverse teme, precum uniformizarea legislației privind regimul incompatibilităților, legile electorale, bune practici în administrația publică locală, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, legea achizițiilor publice sau descentralizarea adminis­trativă și financiară.

Temele care s-au concretizat în rezoluții, au fost discutate și dezbătute de către aleșii locali în cinci ateliere de lucru, ce au avut loc, vineri seara. În cadrul lucrărilor s-au prezentat, pe rând, rezoluțiile ce sunt adoptate.

Codul de integritate – reunificarea legislației privind incompatibilități și conflict de interese, deoarece Partidul Național Liberal consideră că este o datorie a întregii clase politice față de cetățenii care le acordă legitimitate să adopte un cod de integritate pentru funcțiile publice.

Legile electorale – Partidul Național Liberal susține ca primarii să fie aleși de către cetățeni, în două tururi de scrutin, angajându-se să implementeze această rezoluție, imediat ce va avea o majoritate parlamentară.

Rezoluția privind „eficientizarea sistemului judiciar prin crearea de ins­trumente care să îmbunătățească absorbția fondurilor europene”, fiind imperios necesar adoptarea unui Cod al Achizițiilor Publice.

Rezoluția privind Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care aleșii locali atrag atenția că resursele pentru modernizarea României sunt irosite prin finanțarea unor proiecte pe criterii politice și clientelare.

Ultima rezoluție se referă la salarizarea unitară „bazată pe profesionalism și echitate și nu pe calcule meschine electorale”. PNL își dorește promovarea și dezbaterea publică a acestei legi, între Guvern – sindicate – partide politice și societatea civilă.

În cadrul evenimentului a participat și o delegație a PNL Covasna care și-a exprimat interesul asupra temelor discutate. „Pentru noi, aleșii locali, acest eveniment, defășurat anual, este de o reală importanță, și chiar mi-aș dori ca astfel de întâlniri să aibă loc mai des. Spun asta, deoarece, administrația locală dă rost cetății, iar locuitorii cetății ne acordă nouă, legitimitatea. Pentru acest lucru este necesar să privim mai des către ei, să luăm cele mai bune decizii, să-i ascultăm și să le venim în ajutor de câte ori au nevoie. Consider că cele mai bune decizii se iau la astfel de evenimente, unde putem face ca lucrurile să se întâmple, a declarat Corina Bote, consilier local în Sfântu-Gheorghe, Județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.