ACTUALITATE 23 decembrie 2009

Licitaţia pentru corn se repetă

de Covasna Media | 404 vizualizări
23dec2009-cornÎn urma contestaţiei pentru licitaţia la corn care s-a judecat la Curtea de Apel Braşov, o nouă licitaţie pentru acest produs ar putea avea loc chiar luna aceasta, întrucât magistraţii au constatat că firma contestată fusese întradevăr sancţionată în urmă cu doi ani şi a făcut fals în declaraţie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Henning LaszloJanos, a afirmat că se pare că vor fi

23dec2009-cornÎn urma contestaţiei pentru licitaţia la corn care s-a judecat la Curtea de Apel Braşov, o nouă licitaţie pentru acest produs ar putea avea loc chiar luna aceasta, întrucât magistraţii au constatat că firma contestată fusese întradevăr sancţionată în urmă cu doi ani şi a făcut fals în declaraţie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Henning LaszloJanos, a afirmat că se pare că vor fi nevoiţi să organizeze o nouă licitaţie, întrucât telephonic li s-a comunicat că firma care a fost contestată în urma primei licitaţii era întradevăr vinovată.

Autorităţile judeţene ar vrea să organizeze noua licitaţie încă din luna aceasta, întrucât procedurile se întind pe durata a 45 de zile şi să nu aibă loc întârzieri şi mai mari decât cele care au avut loc deja. Ulterior, CJ ar urma să acţioneze în instanţă firma din cauza căreia 29.000 de copii din judeţ nu şi-au primit cornul din programul „Lapte şi corn“. Firma, din Bistriţa Năsăud, nu mai are voie să participe la noua licitaţie organizată de CJ Covasna. Programul „Laptele şi cornul“ pe tot anul are o valoare de 3,4 milioane de lei, din care o treime este cornul.

Firma care a contestat licitaţia este SC Crişan SA din Râşnov, pe motiv că firma câştigătoare a declarat pe propria răspundere că nu a mai fost sancţionată, lucru dovedit contrar în instanţă. Pentru licitaţiile la corn şi lapte, vicepreşedintele CJ Covasna Henning Laszlo spune că au purtat discuţii şi cu primarii pentru a le arăta că este mult mai rentabil şi sigur ca licitaţiile, cel puţin pentru corn, să fie derulate la nivel local, de consilii. Potrivit legii, dacă autorităţile locale nu iau în mână aceste atribuţii, atunci CJ este obligat să deruleze acest program, caz în care apare însă riscul unor probleme ca cele din acest an, când se contestă licitaţiile.

Proiectul „Lapte şi corn“ a început pentru clasele IIV în anul şcolar 2002 – 2003 şi ulterior a fost extins şi pentru elevii claselor V-VIII. La nivelul judeţului Covasna de acest program beneficiază 29.000 de elevi.

Ana Sidon

Teme articol: lapte licitatie proces corn
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.