ACTUALITATE 12 februarie 2010

Licitaţia pentru corn – câştigată de firma contestatoare

de Covasna Media | 2038 vizualizări
Preţul licitat a fost unul foarte mic – 0,24 de bani. Conducerea Consiliului Judeţean cere explicaţii 12feb2010-cornLicitaţia pentru cornul din cadrul programului „Lapte şi corn” a fost câştigată zilele trecute de firma SC Crişan SA din Râşnov, care a contestat anul trecut prima licitaţie. Licitaţia de la începutul acestei săptămâni a fost una electronică şi la ea au participat patru firme. Din cauză că firma câştigătoare a licitat un preţ foarte mic – de 0,24 de bani – care reprezintă sub 85% din preţul iniţial, conducerea Consiliului

Preţul licitat a fost unul foarte mic – 0,24 de bani. Conducerea Consiliului Judeţean cere explicaţii

12feb2010-cornLicitaţia pentru cornul din cadrul programului „Lapte şi corn” a fost câştigată zilele trecute de firma SC Crişan SA din Râşnov, care a contestat anul trecut prima licitaţie. Licitaţia de la începutul acestei săptămâni a fost una electronică şi la ea au participat patru firme. Din cauză că firma câştigătoare a licitat un preţ foarte mic – de 0,24 de bani – care reprezintă sub 85% din preţul iniţial, conducerea Consiliului Judeţean (CJ), prin care se derulează programul Lapte şi corn, este obligată să solicite informaţii privind acest preţ mic.

„Sperăm că va da un răspuns prompt. Momentan suntem în perioada celor zece zile de contestaţii”, a spus vicepreşedintele CJ, Henning Laszlo.

Dacă totul merge bine şi nu avem parte de o nouă contestaţie a licitaţiei, există şanse ca în scurt timp să fie semnat şi contractul de distribuire a cornului, iar copiii să beneficieze de acest produs măcar din luna martie.

Programul „Laptele şi cornul“ are în Covasna o valoare de 3,4 milioane de lei, din care o treime o reprezintă cornul. În jur de 29.000 de elevi nu au primit însă deloc cornul de la începutul anului şcolar şi până în prezent, din cauza unei contestaţii a licitaţiei din toamna trecută.

Proiectul „Lapte şi corn“ a început pentru clasele I – IV în anul şcolar 2002 – 2003 şi ulterior a fost extins şi pentru elevii claselor V-VIII. La nivelul judeţului Covasna de acest program beneficiază 29.000 de elevi.

Ana Sidon

Foto: calificativ.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
@gigi, 12 februarie 2010
tu pe ce lume traiesti? cu siguranta nu locuiesti in tara ca sa stii. pe la noi se intampla asa, castigatorul licitatiei se cunoste in 90% din cazuri inainte de a apare caietul de sarcini. evident citeste integral
gigi, 12 februarie 2010
Pacat ca unii pentru cateva banuti ar pune copiii sa manance si cac...Ce corn se poate produce cu 24 bani? Hai sa fim seriosi. Chestia asta cu licitatiile publice mi se pare o prostie, cel putin cum citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.