ACTUALITATE 17 decembrie 2015

Liceul „Nicolae Bălcescu” a împlinit 47 de ani

de Covasna Media | 259 vizualizări

Balcescu 2

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului a sărbătorit vineri, 4 decembrie, împlinirea a 47 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ tehnic şi profesional din zona Buzaielor. Ziua Liceului a fost marcată de profesori şi elevi prin trei activităţi speciale: un atelier de creaţie de podoabe pentru Crăciun, un atelier gastronomic şi un spectacol cu obiceiuri româneşti.

„Pentru noi este important să marcăm în fiecare an sărbătoarea de Ziua Liceului pentru că vrem să le spunem elevilor că şi ei sunt importanţi şi că este o mândrie să fii elev al acestei instituţii”, ne-a declarat directoarea liceului tehnologic, Petruţa Modroiu.

Atelierul de creaţie de podoabe pentru Crăciun a fost coordonat de profesoarele Daniela Bobeş şi Florentina Floroianu.

„La această activitate am avut invitaţi şi elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala Generală din Barcani şi de la şcolile din satele comunei, Lădăuţi şi Sărămaş. Elevii noştri, în echipe cu elevi de clasa a VIII-a, au confecţionat podoabe de Crăciun”, ne-a mai spus directoarea instituţiei.

„Activitatea a avut un rol important de socializare, de cunoaştere şi de discuţii între elevii de liceu şi invitaţii de la Barcani”, a precizat şi consilierul educativ al Liceului „Nicolae Bălcescu”, Georgeta Coman.

Spectacolul „Obiceiuri şi tradiţii româneşti” a fost coordonat de profesoarele Petruţa Cristea şi Rodica Bularca.

„La sala de sport „Valeriu Bularca” a avut loc spectacolul „Obiceiuri şi tradiţii româneşti”, la care fiecare clasă a contribuit cu câte un moment. Mi-a plăcut foarte mult faptul că mulţi dintre elevi au venit îmbrăcaţi în costum naţional. O clasă chiar a venit cu o oală din lut mare, plină cu sarmale şi mămăligă. Alături de noi, la spectacol au fost şi elevi de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. Ne-au pregătit o mică scenetă”, a mai declarat Petruţa Modroiu.

Atelierul de gastronomie a fost coordonat de profesorii Mugurel Boriceanu şi Toma Ionescu.

„Aceasta este tradiţia noastră. Elevii de la domeniul agricol pregătesc în fiecare an tocăniţă de cartofi”, a completat directoarea Liceului „Nicolae Bălcescu”.

Elevii, alături de profesorii lor, au marcat această sărbătoare şi prin confecţionarea unui calendar de birou care conţine poze de la activităţile la care au participat elevii pe parcursul anului şcolar.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.