ACTUALITATE 2 noiembrie 2019

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact B, a murit

de Covasna Media | 1642 vizualizări

Artistul, în vârstă de 54 de ani, suferea de cancer

Cântăreţul şi compozitorul Adrian Ordean a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că Leo Iorga, fostul său coleg de trupă, a murit. 

„Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună... Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean.

"Drum lin, tata! Te iubesc!", a scris fiul lui Leo Iorga, Edy, pe Facebook. 

Și trupa Iris anunţat decesul solistului: „Ne va fi dor de tine, luptătorule, de vocea ta, de voinţa ta, de căldura ta... de tot. Drum lin, Leo Iorga!". 

Adi Bărar de la Cargo a scris: "Drum lin!"

Din 2011, Leo Iorga a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul. A trecut prin mai multe operaţii şi le-a trecut cu încredere şi curaj, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei, a încercat vaccinul cubanez şi a apelat şi la imunoterapie. Nimic din toate astea nu l-au ţinut departe de scenă şi de publicul care îl iubeşte. Leo Iorga a fost, în ultimul timp, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală.

Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. Pentru că Leo vrea să cânte, trăieşte pentru şi prin muzică: "Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt", spunea el. 

Leo Iorga a avut o carieră de peste 30 de ani, făcând parte din trupele Cargo, Compact B, Pacifica, Schimbul 3, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean. Vocea sa se identifică cu piesa "După ani şi ani", "Singur în noapte", "Să te gândeşti la mine", "Trenul pierdut" şi "Cine eşti tu oare?". 

Sursa foto - facebook.com/leoiorga

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.