ACTUALITATE 11 august 2015

Lefuri mai mari la Guvern şi la Cotroceni

de Covasna Media | 113 vizualizări

Angajaţii de la Preşedinţie şi Guvern au avut parte de o surpriză luna aceasta. Salariile lor au fost majorate cu procente cuprinse între 40 şi 70 la sută, conform unei legi aprobate de parlamentari. Cu toţii trebuiau să încaseze mai mulţi bani de luna aceasta, dar numai subalternii lui Victor Ponta s-au bucurat de lefuri mărite, spun surse din interior.

S-a întâmplat pe ultima sută de metri a sesiunii parlamentare, înainte de vacanță. Au fost votate pe bandă rulantă foarte multe legi la Senat, printre care și această – o ordonanță a Guvernului care făcea tot felul de modificări în numeroase domenii. La ordonanță s-a adăugat un amendament al unui liberal din comisia de administrație, amendament care spune că toate salariile funcționarilor din Guvern și Administrația Prezidențială trebuie aduse la nivelul celui mai mare salariu, pentru fiecare ţinându-se cont de condițiile în care muncește și funcția pe care o deține. Legea a trecut tacit de prima cameră sesizată, Camera Deputaților.

La Guvern deja salariile mărite au intrat de luni, în timp ce la Administrația Prezidențială angajații mai așteaptă.

Liderii sindicatelor: Oamenii vor ieşi în stradă

Liderii sindicatelor din România spun că măsura majorării salariilor va crea o nebunie în sistemul bugetar.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, spune că peste două zile oamenii din sindicat vor ieşi în stradă.

Nici liderii sindicali din Educaţie nu par foarte încântaţi de majorarea salariilor de la Guvern şi preşedinţie. Marius Nistor spune că fără investiţii în Educaţie şi Sănătate o ţară nu se poate dezvolta normal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.