ACTUALITATE 24 septembrie 2015

Lansare de carte marca Stelian Răducanu la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 309 vizualizări

Profesorul Stelian Răducanu şi-a lansat în premieră cea mai recentă carte, volumul de poezii „Cântecele mării şi nu numai…”, vineri, 18 septembrie, la Biblioteca orăşenească din Întorsura Buzăului. Cartea a fost prezentată publicului de profesoara Teodora Aioanei şi de învăţătoarea Lăcrămioara Bularca. Potrivit autorului, volumul de poezii este dedicat tuturor femeilor.

„Când am lansat precedenta carte aici, am promis publicului, iubitorilor de carte, că lansarea cărţii viitoare va fi făcută prima dată aici. Printre aceşti oameni am stat două decenii, am fost profesor la trei şcoli. Am venit cu plăcere pentru că lansările la Întorsura, faţă de alte localităţi unde am fost, sunt mai calde. Au în ele încărcătura aceasta sentimentală pentru trecutul pe care l-am avut aici, împreună cu oamenii”, a spus autorul.

„Ne este cunoscut domnul Stelian Răducanu ca autor de proză, după ce am făcut cunoştinţă cu operele «Contrapunct şi disonanţe» şi «Zenit sub asediu», cărţi lansate tot în acest cadru. Acum ne surprinde în mod plăcut cu volumul de poezii «Cântecele mării şi nu numai…», care cuprinde versuri de o mare fineţe, poezii cântece, aşa cum le consideră însuşi autorul. Volumul acesta subli­niază talentul deosebit pe care îl are colegul meu, Stelian Răducanu”, a precizat profesoara Teodora Aioanei.

Lansare1

Lăcrămioara Bularca, învăţătoare la Şcoala Generală „Mihail Sadoveanu”, a pregătit un moment artistic deosebit, alături de trei dintre elevii săi. Printre note muzicale şi recitări de poezii, timp de câteva ore, publicul a fost fermecat de noul volum al autorului Stelian Răducanu. „După ce am citit cartea am simţit nevoia de a păstra volumul şi mai ales de a transmite generaţiilor următoare ceea ce am simţit”, a spus Lăcrămioara Bularca. „Pe toţi cei prezenţi îi rog să citească această carte la ceas de seară, să o pună în dreptul sufletului şi îl veţi descoperi pe domnul Răducanu ca pe omul care are arta cuvântului în sânge, omul care are în carnea trupului versul şi muzica. O să vă regăsiţi alături de dânsul. O să vă îndrăgostiţi din nou”, a mai precizat aceasta.

Autorul a dezvăluit celor prezenţi că a scris acest volum de poezii în „dulcele stil clasic”. „Iubesc versurile care au muzică în ele. De aceea am şi numit cartea „Cântecele mării”, pentru că am respectat ritmul, rima şi măsura aproape cu stricteţe”, a completat Stelian Răducanu.

Aproape de finalul evenimentului, profesorul Stelian Răducanu a ţinut să le ofere tinerilor iubitori de poezie un sfat: „Vreau să dau o recomandare tinerilor care vor să se apuce de poezie: le recomand să citească foarte multă poezie, dar şi proză. Dacă un poet nu are cultură generală, va avea o anumită limită a poeziilor sale. Cultura generală îţi deschide nişte canale mult mai largi, mult mai înalte. Lumea este văzută altfel dacă ai cultură generală.”

Stelian Răducanu a promis şi de această dată că Întorsura Buzăului va găzdui în premieră şi lansarea viitorului volum: „Dacă voi semna alte coperte de carte, tot la dumneavoastră o să vin prima dată pentru prezentare”.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.