ACTUALITATE 2 septembrie 2009

La Zilele Covasnei, Concurs de prepararea tocăniţei la ceaun

de Covasna Media | 3688 vizualizări
Tot cu ocazia acestui eveniment va fi preparată şi o îngheţată de 111 metri lungime

Organizatorii Zilelor oraşului Covasna au inclus anul acesta mai multe evenimente menite să atragă un număr mare de turişti, de la un concurs de gătit la ceaun şi o ruladă de îngheţată de 111 metri, până la concursuri de aruncat telefoane mobile vechi, demonstraţii şi concerte pentru toate gusturile. Programul Zilelor Covasnei are loc între 4 şi 6 septembrie, prima zi fiind dedicată unor

Tot cu ocazia acestui eveniment va fi preparată şi o îngheţată de 111 metri lungime

Organizatorii Zilelor oraşului Covasna au inclus anul acesta mai multe evenimente menite să atragă un număr mare de turişti, de la un concurs de gătit la ceaun şi o ruladă de îngheţată de 111 metri, până la concursuri de aruncat telefoane mobile vechi, demonstraţii şi concerte pentru toate gusturile.

Programul Zilelor Covasnei are loc între 4 şi 6 septembrie, prima zi fiind dedicată unor simpozioane, expoziţii de arte plastice sau vânătoreşti, precum şi concerte.

Cea mai plină zi este sâmbătă, când de la ora 11 va avea loc pe aleea de lângă Casa de Cultură un concurs de preparat tocăniţă la ceaun. Momentul se află la cea de-a doua ediţie şi este organizat de Asociaţia ASIMCOV împreună cu Asociaţia SVESZ şi Casa de Cultură al Oraşului Covasna.

Anul acesta sunt aşteptate să participe în jur de 30 – 35 de echipe cu câte 3 – 5 membri, dublu faţă de anul trecut. Acestea vor primi de la organizatori câte o masă şi o bancă, şorţuri, farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă, lemn de foc şi câte 5 kg de cartofi.

Pentru a atrage cât mai mulţi participanţi, organizatorii au introdus o taxă de participare simbolică, care constă în câte o sticlă de vin alb şi roşu. În schimb, fiecare echipă trebuie să aducă 10 kg de carne, condimente, şi trebuie să decoreze masa.

Juriul va puncta nu numai gustul preparatului, dar şi procesul de preparare, decorul şi imaginea în ansamblu.

„Succesul concursului de anul trecut ne-a întărit în ideea de a transorma în timp concursul într-un festival internaţional al preparatelor la ceaun, care să fie organizat anual în oraşul Covasna“, susţin organizatorii concursului. Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Covasna şi al Corvinus SA din Budapesta.

Tot sâmbătă, de la ora 18.30, are loc şi prepararea ruladei de îngheţată de 111 metri, de către Prima Ice. Anul trecut, angajaţii Prima au preparat o ruladă de îngheţată de ciocolată cu vanilie de peste o sută de metri, care cântărea 250 de kilograme. Momentul marca aniversarea a 15 ani de existenţă a fabricii de îngheţată din localitate şi a fost împărţită tuturor celor prezenţi.

Zilele Covasnei se încheie duminică cu expoziţii de artă populară şi o expoziţie canină, un bou la proţap, concert al formaţiei Bere Gratis şi un foc de artificii.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cristina Kiki, 4 septembrie 2009
Abia astept sa gust din tocanite si inghetata!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.