ACTUALITATE 19 ianuarie 2010

La Sfântu-Gheorghe 100 de oameni se tratează împotriva fumatului

de Covasna Media | 431 vizualizări
19ian2010-fumatScumpirea ţigărilor i-a determinat pe mulţi dintre români să se gândească serios să renunţe la viciul fumatului. Decât să dea 10 lei pe un pachet de ţigări, oamenii aleg să economisească bani şi să se gândească şi la sănătatea lor. În cartierul Simeria din Sfântu-Gheorghe, medicul pneumolog Raduly Eniko are sub îndrumare 100 de persoane care umează un tratament de trei luni de zile, la finalul căruia ar trebui să renunţe la ţigări. Potrivit medicului, oamenii au venit spre centru din dorinţa de a renunţa la ţigări încă dinainte de scumpirea acestora, în ultimele două-trei luni existând un interes tot mai ridicat pentru tratamentul în acest sens.

19ian2010-fumatScumpirea ţigărilor i-a determinat pe mulţi dintre români să se gândească serios să renunţe la viciul fumatului. Decât să dea 10 lei pe un pachet de ţigări, oamenii aleg să economisească bani şi să se gândească şi la sănătatea lor.

În cartierul Simeria din Sfântu-Gheorghe, medicul pneumolog Raduly Eniko are sub îndrumare 100 de persoane care umează un tratament de trei luni de zile, la finalul căruia ar trebui să renunţe la ţigări. Potrivit medicului, oamenii au venit spre centru din dorinţa de a renunţa la ţigări încă dinainte de scumpirea acestora, în ultimele două-trei luni existând un interes tot mai ridicat pentru tratamentul în acest sens.

„A fost un interes mai mare pentru tratament, dar problema este că se simte, totuşi, prezenţa ţigărilor de contrabandă, existând foarte multă marfă în acest sens. Oamenii vor să renunţe la acest viciu, iar primele rezultate, cu primii pacienţi, le vom avea la sfârşitul acestei luni“, a declarat Raduly Eniko.

De la pastile la ţigări electronice

În farmacii, medicamentele anti-fumat costă peste 150 de lei; produsele care înlocuiesc nicotina se pot prezenta sub formă de bandaje, gumă de mestecat, pastile sau spray nazal. De asemenea, internetul şi magazinele de profil le oferă fumătorilor înrăiţi soluţia ţigării electronice, prezentată ca substituent perfect pentru orice tip de ţigară.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.