ACTUALITATE 19 februarie 2010

La restaurant în Joia Gurmanzilor

de Covasna Media | 754 vizualizări
La eveniment au participat cinci restaurante din municipiu – Park, Ganesa, Libertis, Tribel și Kolcza 19feb2010-mancareÎn Sfântu-Gheorghe, Joia Gurmanzilor a atras mai mulți clienți dornici să mănânce meniurile pe care altfel într-o zi obișnuită le-ar fi servit la preț dublu. În total în acțiune s-au implicat cinci restaurante din municipiu, care au oferit fie meniul fix la jumătate de preț, respectiv la 6 lei sau 5,5 lei, fie seara au oferit un bufet suedez tot la jumătate de preț. Sub deviza „Mănânci cât poți la jumătate de preț“

La eveniment au participat cinci restaurante din municipiu – Park, Ganesa, Libertis, Tribel și Kolcza

19feb2010-mancareÎn Sfântu-Gheorghe, Joia Gurmanzilor a atras mai mulți clienți dornici să mănânce meniurile pe care altfel într-o zi obișnuită le-ar fi servit la preț dublu.

În total în acțiune s-au implicat cinci restaurante din municipiu, care au oferit fie meniul fix la jumătate de preț, respectiv la 6 lei sau 5,5 lei, fie seara au oferit un bufet suedez tot la jumătate de preț.

Sub deviza „Mănânci cât poți la jumătate de preț“, clienții s-au bucurat de reduceri. „Ni se pare o idee foarte bună, mulțumim în numele echipei că am fost invitate și cred că este o idee bună să se întâmple așa un eveniment în oraș”, a spus Vass Ildiko, reprezentanta echipei de baschet Sepsi BC.

„Este o inițiativă necesară și normală în condițiile unei societăți relaxate, e păcat că s-au înscris doar 5 restaurante în condițiile în care sunt mult mai multe în oraș, asta denotă și o lipsă de curaj în marketing, fie ceea ce se numește scârțărie, adică să faci economie la tărâțe. Mâncarea a fost asemănătoarea uneia preparate acasă, în condiții de ritm trepidant cotidian”, a spus Peter Domokos, care a venit să servească meniul la Restaurantul Park.

Bucătarii au preparat aici un meniu simplu, format din ciorbă de cartofi cu tarhon, tipic ardelenească, felii Ștefania cu cartofi și orez și un desert format din gogoși. La Tribel, clienții au avut de ales dintre mai multe tipuri de feluri, de la supe, ciorbe, feluri doi, desert, care sunt servite zilnic dar ieri prețul redus a atras și mai mulți clienți. „E foarte bine că avem această posibilitate. Am venit cu toată familia, mâncarea e bună, ne simțim foarte bine”, a spus Zita. Scopul organizatorilor era de a atrage cât mai mulți oameni să mănânce în restaurante și în loc de produse din fast food-uri să aleagă meniurile calde, precum și pe cei care în mod normal evită sau nu au bani să vină la restaurant.

„Noi ne-am gândit că și acei oameni care nu au posibilități să mânânce în restaurante să aibă curajul să intre în ele. În plus, este și sănătos să guste o ciorbă fierbinte decât să servească un hamburger sau o pizza, adică să fie acele meniuri clasice românești care sunt ale noastre, o ciorbă, o supă care sunt sănătoase și pentru organism. Vrem să își permită lumea să intre în restuarante și să aibă curaj”, a spus patronul restaurantului Park, Kovacs Istvan.

În comparație, gurmanzii braşoveni s-au bucurat de avantajele promoției în doar două restaurante din județ, unul în Braşov şi altul în Făgăraş. Campania „Joia Gurmanzilor” este o inițiativă a revistei Gastromedia și a site-ului www.gastromedia.ro, având ca scop promovarea gastronomiei românești.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ion, 19 februarie 2010
Uite o initiativa buna. Sa mananci un meniu cu doar 6 Ron e o chestie. Parerea mea e ca asa ar trebui sa fie peste tot ca sa-si permita tot omul o masa la restaurant. Din pacate in Romania preturile citeste integral
Arpi, 19 februarie 2010
Imi place declaratia patronului Park,la noi chiar iti trebuie curaj ca sa intri la restaurant:))
XY, 19 februarie 2010
Ideea e buna ...pacat ca nici asa multi nu-si pot permite nici asa ca toata familia sa ia pranzul intr-un restaurant.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.