ACTUALITATE 24 martie 2023

FOTO La mulți ani polițiștilor din județul Covasna! La mulți ani Poliției Române!

de Covasna Media | 1149 vizualizări

Data de 25 martie este o zi specială pentru polițiști. Sub semnul Bunei Vestiri, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al Agiei, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei Române ca instituţie.

Astfel, pe 24 martie 2023, aproximativ 600 de școlari și preșcolari din cadrul mai multor unități de învățământ din județul Covasna s-au întâlnit cu polițiștii și împreună cu cadrele didactice, au asistat la programul oferit de cu ocazia celebrării Zilei Poliției Române.

Acestora le-a fost prezentată tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului pentru Protecția Animalelor și Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe.

Polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic le-au prezentat elevilor modul în care sunt prelevate probele de la fața locului, iar cei mici au fost amprentati de polițiștii criminaliști.

„Mascații” le-au prezentat tehnica din dotare, iar polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog le-au distribuit pliante și materiale preventive.

Totodată, la activitate a fost prezent și un câine polițist care i-a încântat pe cei mici.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au prezentat Laboratorul de Siguranță Rutieră, o autospecială special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

La final polițiștii au răspuns la întrebările vizitatorilor legate de munca de poliție.

Premergător celebrării Zilei Poliției Române în perioada 22 - 24 martie, polițiștii Inspectoratul de Poliție Județean Covasna - Serviciul Resurse Umane, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Criminalistic împreună cu absolvenți și elevi de la școlile de agenți de poliție aflați în practică,  au desfășurat o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal.

Astfel peste 1.140 de elevi au fost vizitați de polițiști pentru a discuta despre avantajele, oportunitățile și provocările acestei profesii, fiindu-le oferite informaţii despre şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ.

În perioada 22 - 23 martie au fost organizate o competiție de tir sportiv și un campionat de minifotbal la care au participat cadre active dar și foști polițiști din cadrul inspectoratului.

La data de 24 martie a.c., la sediul I.P.J. Covasna a fost organizat un ceremonial festiv care a inclus oficierea unui serviciu religios și comemorarea polițiștilor căzuți la datorie prin depuneri de coroane de flori la Monumentul Polițiștilor Eroi.

Festivitățile au inclus și ceremonialul de avansare a polițiștilor în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim și la termen.Totodată, au fost premiați polițiștii și echipele câștigătoare la competițiile de tir și minifotbal.

Cu ocazia Zilei Poliției Române conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna adresează sincere mulțumiri tuturor cetățenilor județului Covasna, precum și instituțiilor partenere cu care colaborăm și transmite un călduros La Mulți Ani tuturor polițiștilor covăsneni!

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.