ACTUALITATE 6 iulie 2010

La Comandău, vara se numără ciupercile

de Covasna Media | 74 vizualizări
Gălbiorii au apărut în cantităţi mari, datorită ploilor Sezonul de valorificat ciuperci a început de ieri și în zona Comandăului, unde potrivit primarului Kocsis Bela sunt interesate de colectarea lor două-trei firme. Edilul spune că recolta din acest an se prezintă drept una bună, asta și datorită ploilor care au favorizat creșterea gălbiorilor, aflaţi la mare căutare pe piaţă. Zona Comandăului este una bogată în ciuperci de diferite feluri, care împreună cu zmeura

Gălbiorii au apărut în cantităţi mari, datorită ploilor

Sezonul de valorificat ciuperci a început de ieri și în zona Comandăului, unde potrivit primarului Kocsis Bela sunt interesate de colectarea lor două-trei firme.

Edilul spune că recolta din acest an se prezintă drept una bună, asta și datorită ploilor care au favorizat creșterea gălbiorilor, aflaţi la mare căutare pe piaţă. Zona Comandăului este una bogată în ciuperci de diferite feluri, care împreună cu zmeura reprezintă un venit deosebit de important pentru locuitorii din zonă, pe durata verii.

În cantităţi mari, ciupercile vor fi folosite de localnici și cu ocazia Zilelor comunei Comandău, care vor avea loc între 31 iulie și 1 august.

Cu această ocazie, organizatorii vor prepara atât celebra spumă uriașă de zmeură, cât și o tocăniţă mare, din aproximativ 200 – 300 de kg.

În așteptarea semnalului GSM

În această vară, zona Comandăului va avea și semnal telefonic GSM, asta în condiţiile în care deocamdată localitatea este accesibilă pe calea undelor numai prin telefonul fix.

Primarul Kocsis Bela a declarat că în funcţie de cum va fi vremea, zona va avea semnal la mobil într-o lună, antena fiind deja adusă. Ea trebuie dusă pe deal, la o altitudine de 1.300 de metri.

Pentru acest lucru Primăria a concesionat pentru 15 ani o suprafaţă de un ar, deasupra pârtiei de schi. Semnalul la mobil va fi încă un plus în atragerea unui număr cât mai mare de turişti la Comandău. Îndeosebi iarna când sunt vijelii sau ninge mult, locuitorii de aici au probleme cu semnalul fix. În luna ianuarie, jumătate din comună a stat mai bine de o săptămână fără semnal la telefon şi problema a fost destul de greu remediată.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.