ACTUALITATE 7 aprilie 2010

La Chilieni şi Coşeni însemne secuieşti pe porţi şi în staţiile de autobuz

de Covasna Media | 472 vizualizări
08apr2010-poartaProgramul Primăriei Sfântu Gheorghe, prin care vor fi finanţate lucrările de construcţie ale porţilor secuieşti pentru gospodăriile din satele aparţinătoare Chilieni şi Coşeni va fi demarat în curând, alături de Asociaţia de Turism a judeţului Covasna. În bugetul municipiului Sfântu-Gheorghe a fost prevăzută astfel o sumă totală de 30.000 de lei, destinată sprijinirii celor care doresc să achiziţioneze porţi secuieşti, municipalitatea

08apr2010-poartaProgramul Primăriei Sfântu Gheorghe, prin care vor fi finanţate lucrările de construcţie ale porţilor secuieşti pentru gospodăriile din satele aparţinătoare Chilieni şi Coşeni va fi demarat în curând, alături de Asociaţia de Turism a judeţului Covasna. În bugetul municipiului Sfântu-Gheorghe a fost prevăzută astfel o sumă totală de 30.000 de lei, destinată sprijinirii celor care doresc să achiziţioneze porţi secuieşti, municipalitatea intenţionând să sprijine, în 2010, construirea a 15 astfel de porţi.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a conceput un proiect de înnoire a porţilor gospodăriilor din Sfântu Gheorghe şi satele aparţinătoare Chilieni şi Coşeni, dorind ca vechile porţi să fie înlocuite cu unele secuieşti şi nu cu unele moderne.

 

Puţini solicitanţi pentru porţi

 

Deşi iniţial Primăria a vorbit despre acordarea unui sprijin de 1000 de lei pentru fiecare solicitant, suma va fi dublată. Potrivit autorităţilor locale, numărul solicitanţilor înscrişi până acum este destul de mic - 12, însă se explică prin faptul că realizarea unei astfel de porţi poate ajunge până la 4000 de lei, ceea ce înseamnă încă o dată valoarea sumei acordate de către Primărie.

„Porţile secuieşti relevă tradiţia şi ospitalitatea celor din Ţinutul Secuiesc şi cred că oamenii merită sprijiniţi în a le procura sau restaura. De aceea am hotărât să ne implicăm deoarece am observat că acolo unde există interes şi din partea autorităţilor, oamenii devin mai motivaţi să facă”, şi-a explicat Antal Arpad planul de sprijin pentru porţole secuieşti.

Potrivit administraţiei locale, vor fi ridicate porţi secuieşti şi în faţa bisericilor aflate la drumul principal din Chilieni şi Coşeni, costurile acestora urmând să fie suportate în totalitate de către Primărie.

Primăria Sfântu Gheorghe nu se opreşte însă aici cu însemnele secuieşti, dorind ca noile chioşcuri din staţiile de autobuz din cele două localităţi să poarte, la rândul lor, elemente de construcţie secuieşti.

 

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
florin, 8 aprilie 2010
Piata Mihai Viteazu' se va repara cand va iesi orasul asta din saracie, centrul orasului adica inima e bolnava.Cred va urma cat de curand un infarct.
Marius, 8 aprilie 2010
piata Mihai Viteavu se va repara doar cand i-or schimba numele...in Gabor Aron....
florin, 8 aprilie 2010
Sincer nu e nici o diferenta intre politicienii maghiari si cei romani, toti isi bat joc de locuitorii acestei tari, indiferent de etnie.
vasy, 8 aprilie 2010
dar de aia 30000 lei alocati portilor de ce nu a facut cumva sa repare si statuia Mihai Viteazu din centru,ca si noi romanii traim in orasul asta si ne platim taxele........
pita-gora, 8 aprilie 2010
Primarul a ajuns ca Bula care vrea s-o treaca pe baba strada chiar daca ea nu vrea. Pentru ideile lor trasnite sunt renumiti secuii si bancurile lor.Mai ramane sa-si gaseasca un primar responsabil.
Janos Iuhas, 8 aprilie 2010
Se face o poarta incomplecta, din care lipsesc exact cati bani mai ai de dat.
florin, 8 aprilie 2010
Pana la urma "lista rusinii" nu este o lista a rusinii, la ce se face in orasul asta, chiar nu merita primaria banii locuitorilor. De cand e primar a.a. nu a facut nimic in afara de borduri, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.