ACTUALITATE 2 martie 2010

La Barcani, Prefectura verifică transportul unor liceeni cu microbuzul școlar

de Covasna Media | 1102 vizualizări
Din lipsă de transport, mai mulţi liceeni din comună erau duși la şcoală cu microbuzul școlar 02mar2010-15_transportPrefectura Covasna va trimite săptămâna aceasta o echipă în comuna Barcani, pentru a verifica unele informaţii potrivit cărora şoferul microbuzului şcolar care transportă elevii la Întorsura Buzăului percepe câte un leu pentru liceenii pe care îi duce pe lângă elevii de gimnaziu. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat ieri că o asemenea faptă ar fi ilegală şi va verifica exact ce s­a întâmplat. „Nu există hotărâre de consiliu

Din lipsă de transport, mai mulţi liceeni din comună erau duși la şcoală cu microbuzul școlar

02mar2010-15_transportPrefectura Covasna va trimite săptămâna aceasta o echipă în comuna Barcani, pentru a verifica unele informaţii potrivit cărora şoferul microbuzului şcolar care transportă elevii la Întorsura Buzăului percepe câte un leu pentru liceenii pe care îi duce pe lângă elevii de gimnaziu.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat ieri că o asemenea faptă ar fi ilegală şi va verifica exact ce s­a întâmplat.

„Nu există hotărâre de consiliu în acest sens şi dacă exista ar fi fost atacată. S-a sistat orice acţiune şi liceenii nu mai merg acum cu microbuzul şcolar”, a declarat Gyorgy Ervin.

Prefectul spune că acest lucru s-ar întâmpla de doi ani, dar în prezent s-a sistat, şi o echipă de la Prefectură va merge la Barcani pentru a verifica exact ce s-a întâmplat şi pentru a lua măsuri dacă este cazul.

Primarul crede că s-a exagerat

Pe de altă parte, primarul comunei Barcani, Gheorghe Marin, spune că ei nu au încălcat legea, ci microbuzul este cuprins în serviciul de transport al comunei, întrucât ei nu sunt racordaţi la nicio reţea de transport şi trebuia rezolvată cumva problema acelor copii de liceu. Potrivit acestuia, este vorba despre o prelungire a cursei, cu un kilometru şi jumătate. Acum, elevii sunt nevoiţi să facă naveta pe jos.

„S-a exagerat la culme, este lucrătură politică. Nu consider că am greşit, din punct de vedere legal am căutat să rezolv nişte probleme ale comunităţii. Era o prelungire de cursă. Nu avem cum să acoperim altfel cursa”, a spus primarul, cu menţiunea că banii percepuţi de liceeni nu ajungeau nici de motorină, care e suportată tot din bugetul local, în timp ce restul copiilor care sunt duşi cu microbuzele Primăriei nu primesc niciun leu pentru că îi duc şi aduc de la şcoală.

„Când UDMR sau PCM ducea oameni la adunări cu microbuzele școlare nu a spus nimeni nimic, ducem copiii cu alte două microbuze ale noastre și nu luăm niciun leu, dar astea nu se văd. A fost musai să luăm această măsură, mi-a fost milă de elevi, eu am făcut naveta când eram la liceu și n-am vrut să facă și ei”, a mai spus primarul.

Ana Sidon

Sursa foto: agenda.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
hu, 2 martie 2010
Nu cred ca ar fii probleme1 sau 2.Km,de cursa mai lungit trburile in Jud,Covasna trebuie rezolvat fara presiune politica.Pentru ca tineri Juniori simt cea mai repede.Pentu-ce?
gigi, 2 martie 2010
Intradevar daca este loc in masina si se elibereaza un bilet, personal nu vad nici o problema. Daca transportul se face "la negru" intradevar se impun masuri de sistare a acestor practici.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.