ACTUALITATE 16 iunie 2010

La Arcuş va fi construită o casă mortuară modernă

de Covasna Media | 782 vizualizări
Valoarea investiţiei se ridică la peste 60.000 de euro În vremuri de criză, primăria Arcuş construieşte o casă mortuară modernă, conformă standardelor europene, în valoare de 260.000 de lei. Potrivit primarului Máthé Árpád, investiţia este una plănuită de mai bine de cinci ani şi nu poate fi privită ca o risipire a banului public ci ca o necesitate impusă de vremurile moderne în care trăim… sau din care plecăm. „Este strict necesar să construim această

Valoarea investiţiei se ridică la peste 60.000 de euro

În vremuri de criză, primăria Arcuş construieşte o casă mortuară modernă, conformă standardelor europene, în valoare de 260.000 de lei.

Potrivit primarului Máthé Árpád, investiţia este una plănuită de mai bine de cinci ani şi nu poate fi privită ca o risipire a banului public ci ca o necesitate impusă de vremurile moderne în care trăim… sau din care plecăm.

„Este strict necesar să construim această casă mortuară, deoarece ne-o impun normele Uniunii Europene. Banii au fost puşi deoparte de mult timp, din bugetul propriu al Primăriei, prin fondul de rulment”, a declarat primarul Máthé Árpád.

Acesta a mai precizat că firma desemnată prin licitaţie publică pentru construirea casei mortuare este din Harghita, iar amplasamentul a fost predat la începutul acestei săptămâni, lucrările putând fi deja demarate.

Legislaţia Uniunii Europene nu ne mai permite să ţinem morţii în sufragerie până la înhumare. Conform unor prevederi de care şi România ar trebui să ţină seama din acest an, trupurile decedaţilor ar trebui depuse în capele sau case mortuare a căror amenajare şi întreţinere cade în sarcina primăriilor.

Monica Vajna

Teme articol: Arcus casa mortuara
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cristi, 16 iunie 2010
merita investitia la ce vremuri ne asteapta
dalnokilori, 16 iunie 2010
Comuna nu a castigat nici un proiect european, si nici un ban de la alte fonduri, fiindca nu sa participat la acestea. In schimb nu exista apa potabila de citeva saptamini, si nu exista nici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.