ACTUALITATE 14 mai 2015

Klaus Iohannis, atac la premier: Nu mai tolerez așa ceva!

de Covasna Media | 77 vizualizări

Preşedintele Klaus Iohannis îl ameninţă pe premierul Victor Ponta că va răspunde pentru acuzaţiile nefondate pe care i le aduce. Premierul a afirmat că există date că oameni din anturajul preşedintelui ar avea legături cu procesatorii de lemn. Disputa dintre cei doi a pornit de la Codul silvic.

„Eu nu mă joc cu legile României. Nu a existat niciun indiciu că cineva ar fi intervenit pentru această chestiune. La mine, oricum, nu și nici la nivelul Administrației Prezidențiale. În consecință, luând act de declarațiile primului ministru de aseară, de la un post de televiziune, am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informații dispunea primul-ministru, dacă ele se confirmă sau nu, dacă se confirmă să ia, evident, de urgență măsurile care se impun, dar dacă nu se confirmă, atunci primul-ministru va răspunde pentru aceste afirmații”, a declarat șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Aeroportul Otopeni, întrebat dacă se gândeşte să îl dea în judecată pe premierul Ponta pentru calomnie, că a rugat Departamentul juridic de la Cotroceni să verifice încadrarea afirmaţiilor lui Ponta şi că nu mai tolerează aşa ceva, ca în campanie. El a menţionat că „este foarte gravă afirmaţia” premierului, de miercuri seară.

Dacă începem iarăşi să ne jucăm cu astfel de afirmaţii, ca în campanie, nu este bine. Şi, cum nu mai sunt în campanie, nu mai tolerez aşa ceva”, a mai spus şeful statului.

A cerut SRI să verifice de ce informații beneficia premierul

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a spus că a cerut, joi dimineaţă, directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Ponta despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său cu procesatori de lemn, arătând că declaraţiile sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, Victor Ponta trebuie să răspundă.

Şeful statului a reacţionat, la Aeroportul Otopeni, la afirmaţia premierului Ponta de miercuri seară, dintr-o emisiune TV, când a spus că „lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriece Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis” şi că „are informaţii concrete legate de aceste întâlniri”, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului silvic şi care a fost programată pentru luna iunie.

Demersul onest al unor ONG-uri, deturnat politic de PSD

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineață, că demersul onest și bine intenționat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD.

Întrebat cum comentează cererea premierului din şedinţa de Guvern de a găsi o soluție juridică pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă, pe o perioadă limitată, Iohannis a spus că Ponta i-a adus la cunoștință această intenție, dar nu a comentat-o pentru că nu este specialist în domeniu și nu poate pe moment să evalueze impactul economic.

Președintele a subliniat însă că dacă această măsură sau o altă măsură duce la salvarea pădurilor din România, atunci este de acord.

Și că tot a venit vorba de păduri, am impresia că demersul onest și bine intenționat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD”, a adăugat șeful statului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.