ACTUALITATE 14 februarie 2010

Jurnal de turneu - Osonó în Thailanda - Moradokmai sovadi

de Covasna Media | 230 vizualizări
15feb2010-osonoSpectacolul de închidere al Trupei de Teatru Osonó în Thailanda a fost susţinut în faţa elitei artistice a capitalei, în Centrul Cultural Thailandez. Etajul al nouălea al clădirii moderne, nu demult terminată, a fost inaugurat cu acest spectacol. Deşi în acord cu declaraţia lui Fazakas Misi, care întotdeauna pune ştacheta la un nivel foarte înalt, ar mai fi fost loc de energie în acest spectacol, reacţia publicului

15feb2010-osonoSpectacolul de închidere al Trupei de  Teatru Osonó în Thailanda a fost susţinut în faţa elitei artistice a capitalei, în Centrul Cultural Thailandez. Etajul al nouălea al clădirii moderne, nu demult terminată, a fost inaugurat cu acest spectacol.

Deşi în acord cu declaraţia lui Fazakas Misi, care întotdeauna pune ştacheta la un nivel foarte înalt, ar mai fi fost loc de energie în acest spectacol, reacţia publicului, precum şi zecile de întrebări de după reprezentaţie, dovedesc faptul că spectacolul şi-a atins scopul.

Regizorul trupei a confirmat că gruparea formată din elevii Liceului Plugor Sándor, Şcolii Populare de Artă şi Lieceul Mikes Kelemen şi-a făcut datoria. Acest lucru se vede odată în plus prin cele trei invitaţii la festival primite de Osonó pentru India, Uganda şi Manchester.

Chan Chandrugan, directorul festivalului, a declarat că este bucuros de faptul că cei responsabili cu cultura au urmărit spectacolul, fiindcă aceasta este calea de urmat de ei, şi de partea inovatoare a teatrului thailandez. Într-un final s-a făcut poza de familie, şi se părea că lacrimile din colţul ochilor nu au fost provocate de sistemul de aer condiţionat.

Prin acest spectacol a luat sfârşit turneul de trei săptămâni al trupei de Teatru Osonó în Thailanda.

Tinerii din Sfântu Gheorghe vor sosi acasă luni după masă, dupa ce vor zbura duminică în Atena, prin Doha. Moradokmai, la revedere, sau cum spun localnicii: sovadi.

Erdely Andras

Teme articol: teatru Osono turneu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.