ACTUALITATE 20 ianuarie 2016

Jumătate din bugetul municipiului Sfântu Gheorghe, alocat cheltuielilor social-culturale

de Agerpres | 190 vizualizări

Aproape jumătate din bugetul pe acest an al municipiului Sfântu Gheorghe va fi alocat cheltuielilor social-culturale, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Primăriei.

Autorităţile locale au estimat pentru anul 2016 un buget total de 133 de milioane de lei şi propun repartizarea sumei de 11,5 milioane de lei la capitolul Servicii Publice Generale, 2,4 milioane de lei pentru Apărare şi Ordine Publică, 16,5 milioane pentru Servicii, Dezvoltare Publică, Locuinţe, Mediu şi Ape şi 24 de milioane de lei pentru Activităţi economice şi transporturi. Cea mai mare sumă, aproape 78,5 milioane de lei, este prevăzută la capitolul Cheltuieli social-culturale, respectiv 47,8 milioane de lei pentru Învăţământ, 1,2 milioane de lei pentru Sănătate, 9,7 milioane de lei pentru Asigurări şi asistenţă socială şi 19,7 milioane de lei pentru Cultură, recreere şi religie.

Primarul municipiului, Antal Árpád, a declarat că a conceput acest buget „prudent şi pesimist”, menţionând că cel de anul trecut a fost mai mare pentru că a cuprins şi banii europeni obţinuţi pentru diverse proiecte.

Proiectul de buget se află în dezbatere publică, propunerile de modificare putând fi trimise de cetăţeni până pe data de 28 ianuarie, după care va fi supus aprobării Consiliului local municipal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.