ACTUALITATE 19 martie 2009

Judeţul Covasna va demara în acest an 22 de proiecte europene

de Covasna Media | 343 vizualizări
Conducerea CJ analizează şi posibilitatea contractării unui credit, pentru a acoperi sumele necesare pentru cofinanţare

Conducerea judeţului Covasna a anunţat că în acest an va demara 22 de proiecte europene în diferite domenii, iar pentru acoperirea sumelor cofinanţărilor se vor aloca 10 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamas Sandor, a declarat că anul acesta Consiliul Judeţean are 22 de proiecte europene, dintre care o parte au fost deja demarate, iar restul sunt în faza de evaluare sau înainte de depunere. Potrivit sursei citate cofinanțările

Conducerea CJ analizează şi posibilitatea contractării unui credit, pentru a acoperi sumele necesare pentru cofinanţare

Conducerea judeţului Covasna a anunţat că în acest an va demara 22 de proiecte europene în diferite domenii, iar pentru acoperirea sumelor cofinanţărilor se vor aloca 10 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamas Sandor, a declarat că anul acesta Consiliul Judeţean are 22 de proiecte europene, dintre care o parte au fost deja demarate, iar restul sunt în faza de evaluare sau înainte de depunere. Potrivit sursei citate cofinanțările urmează să fie acoperite din fondul de rulment. Trei proiecte importante care se doresc a fi sprijinite sunt înfiinţarea serviciului SMURD, Drumul Apelor Minerale şi introducerea programului e-guvernare. Totodată, recent a fost depus şi proiectul referitor la reabilitarea drumului dintre Covasna şi Târgu Secuiesc, acesta urmând a fi finanţat din Programul Operaţional Regional.

„Acest proiect este prioritar pentru Consiliul Judeţean Covasna, totodată punem un accent deosebit pe reabilitarea Spitalului Judeţean şi realizarea parcului agroindustrial de la Câmpu-Frumos“, a mai menţionat Tamas Sandor, în contextul priorităţilor pe termen mediu şi lung al administraţiei judeţene. Potrivit listei de proiecte prezentată recent de adminis tratorul public al judeţului, Klarik Laszlo, în acest moment se află în curs de elaborare proiecte în valoare totală de 843 de milioane de lei, echivalentul a 200 de milioane de euro, alte proiecte, în valoare de 55 de milioane de lei (cca 13 milioane de euro) au fost predate în ultima jumătate de an, iar altele, de 22 de milioane de euro, au fost contractate tot în ultimele şase luni, de la schimbarea con du cerii CJ. Printre proiectele europene la care se lucrează se numără Sistem integrat de management al deşeurilor, Crearea unei reţele culturale CULTNET, Ghid special de valori şi produse cultural – turistice ale judeţelor Covasna şi Harghita, Drumul Apelor Minerale, Dezvoltarea instrumentelor de planificare în Regiunea Centru utilizând tehnologia GIS şi altele. Pentru a acoperi sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene, conducerea CJ analizează în următoarea perioadă şi posibilitatea de a contracta un credit.

Ana Sidon

Teme articol: proiecte euro
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.