ACTUALITATE 10 noiembrie 2009

Judeţul Covasna, ferit de gripă porcină

de Covasna Media | 614 vizualizări
[singlepic=558,250,250,,left]Judeţul Covasna se află, deocamdată, printre cele opt judeţe din ţară în care virusul gripei porcine nu a fost confirmat. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Deme Judith, a declarat că diagnosticul de gripă porcină nu a fost confirmat la nicio persoană din judeţul Covasna. Asta nu înseamnă însă că nu se fac analize de la anumite persoane din judeţ, probele

Judeţul Covasna se află, deocamdată, printre cele opt judeţe din ţară în care virusul gripei porcine nu a fost confirmat. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Deme Judith, a declarat că diagnosticul de gripă porcină nu a fost confirmat la nicio persoană din judeţul Covasna.

Asta nu înseamnă însă că nu se fac analize de la anumite persoane din judeţ, probele necesare fiind trimise la Institutul Cantacuzino de la Bucureşti în acest sens.

„Până nu se confirmă ceva oficial, nu putem spune că avem suspiciuni. Nu credem că e ceva nemaipomenit faptul că trimitem două, trei, cinci sau zece probe spre analiză la Bucureşti“, a declarat Deme Judith.

Gripa nouă (AH1N1) este o afecţiune respiratorie acută a porcilor, cu contagiozitate ridicată, cauzată de unul din numeroasele virusuri gripale de tip A. Deşi virusurile gripei porcine afectează de obicei porcii, pot depăşi uneori bariera speciei şi cauza boala la oameni.

Din luna mai, când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 în România, şi până în prezent, au fost înregistrate peste 800 de îmbolnăviri. Vaccinarea împotriva gripei porcine va începe la sfârşitul lunii noiembrie, cu vaccin Anti-grip produs de Institutul Cantacuzino.

Între timp, în spitale, mai ales la Urgenţă, personalul medical foloseşte măştile de protecţie, iar în şcoli primul profesor care intră în clasă îi întreabă pe copii despre starea lor de sănătate şi după caz îi îndrumă către medicul de familie. Teama de gripă i-a determinat şi pe unii cetăţeni să apeleze la măştile de protecţie, astfel că inclusiv pe stradă putem vedea „mascaţi“.

Monica Rizea

Teme articol: gripa porcina A H1N1
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
mihai2, 11 noiembrie 2009
Aveti date concrete ca nu s-a inbolnavit nimen? Ati consultat pe toti cei care au fost acolo? :)
mihai, 11 noiembrie 2009
cu toata gripa asta la iasi timp de 2 saptamani sute de mii de oameni veniti din toata tara pupau unul dupa altul o cutie fermecata,asa zisa moaste a sfintei paraschiva.cine o mai fi si asta ca merita citeste integral
Cristi VADUVA, 10 noiembrie 2009
Trecand peste copyright-ul pozei, gripa procina este o noua modalitate de a speria multimea. Accidentele de circulatie produc mult mai multi mori si nimeni n-a intrat in panica. Gripa procina a creat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.