ACTUALITATE 18 aprilie 2012

Judecătorul Nicolae Orăşteanu, desemnat preşedinte al Biroului Electoral Judeţean

de Agerpres | 103 vizualizări

Judecătorul Nicolae Orăşteanu a fost desemnat prin tragere la sorţi preşedinte al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, urmând să supravegheze legalitatea organizării şi desfăşurării alegerilor locale din acest an.

Prefectul György Ervin a declarat marţi că în urma tragerii la sorţi au fost stabiliţi, de asemenea, preşedinţii tuturor celor 45 de birouri electorale de circumscripţie, precum şi locţiitorii acestora.

“Suntem în grafic cu pregătirile pentru alegerile locale (...) şi avem siguranţa că vor fi fonduri alocate din timp pentru ca acestea să se desfăşoare conform legii”, a spus prefectul György Ervin.

Majoritatea partidelor şi-au nominalizat candidaţii pentru alegerile locale din acest an şi şi-au stabilit obiectivele. Printre cele care au anunţat public candidaţii se numără şi UDMR, care şi-a propus că câştige 39 de primării din cele 45 existente în judeţ. Practic, UDMR va depune candidaturi în toate localităţile, cu excepţia celor din zona românească unde nu are şanse de câştig. La Sfântu Gheorghe va candida actualul primar Antal Árpád, care vrea să obţină cel de-al doilea mandat, pentru Primăria Târgu Secuiesc a fost nominalizat senatorul Bokor Tibor, iar la Covasna, actualul primar Lőrincz Zsigmond. Pe lista candidaţilor se regăsesc 33 de primari care mai au la activ unul sau mai multe mandate. Din partea UDMR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna va candida din nou actualul preşedinte, Tamás Sándor.

Partidul Civic Maghiar îl va susţine pentru al doilea mandat la Primăria Târgu Secuiesc pe actualul primar Rácz Károly, iar Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania pe Johann Taierling, un tânăr crescut şi şcolit în Germania care a revenit în ţară.

PSD a anunţat că va avea candidaţi pentru primărie în nouă localităţi din judeţ din zona românească, urmând să susţină candidaţii PNL pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi preşedinţia Consiliului Judeţean conform înţelegerii stabilite în cadrul USL. Campania electorală a PSD va fi coordonată de preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Horia Grama, care şi-a anunţat intenţia de a participa la viitoarele alegeri parlamentare pentru un nou mandat în colegiul Covasna-Întorsura Buzăului, unde a câştigat în urmă cu patru ani.

PNL Covasna va avea candidaţi proprii pentru opt primării din judeţ, stabilindu-şi ca obiectiv câştigarea a cel puţin un post de primar, patru de viceprimari şi minimum 30 de consilieri locali şi judeţeni, cu zece mai mult decât are în prezent. Pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe din partea PNL candidează consilierul local Mădălin Guruianu, iar pentru preşedinţia Consiliului Judeţean omul de afaceri Marius Obreja. Acesta din urmă a declarat că printre candidaţii PNL pentru primari şi consilieri locali se numără şi cetăţeni de etnie maghiară, iar mesajele electorale vor fi bilingve, atât în română, cât şi în maghiară.

PDL nu a făcut publice, deocamdată, listele cu candidaţii pentru alegerile locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.