ACTUALITATE 4 iunie 2010

Jucăriile la control

de Covasna Media | 252 vizualizări
Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a derulat o serie de controale ce au vizat imprimarea corespunzătoare a informaţiilor pe jucării sau pe ambalajele acestora, astfel încât consumatorii să cunoască în totalitate caracteristicile acestora precum şi pe ale producătorului, dar şi indicaţiile generale de utilizare. Astfel, la un operator economic din Araci s-a constatat lipsa informaţiilor privind

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a derulat o serie de controale ce au vizat imprimarea corespunzătoare a informaţiilor pe jucării sau pe ambalajele acestora, astfel încât consumatorii să cunoască în totalitate caracteristicile acestora precum şi pe ale producătorului, dar şi indicaţiile generale de utilizare.

Astfel, la un operator economic din Araci s-a constatat lipsa informaţiilor privind producătorul sau importatorul jucăriilor aflate la comercializare.

La un operator economic din Sfântu Gheorghe s-a constatat că pe ambalajul a două dintre jucăriile aflate la comercializare, avertizările privind utilizarea acestora, traduse în limba română, nu erau corespunzătoare cu cele originale – în limba engleză. În acest caz, consumatorul era indus în eroare, deoarece în limba engleză se specifica recomandarea utilizării peste 12 luni - Age for 12 month + şi interzicerea utilizării de către copii sub 3 ani Not for children under 3 years, în vreme ce traducerea în limba română arăta că „Nu este recomandat copiilor sub 3 ani”. Produsele au fost oprite temporar de la comercializare.

În cazul mai multor operatori economici din Sfântu Gheorghe şi Covasna s-a constatat că de pe jucăriile aflate la comercializare lipseau traducereile informaţiilor în limba română, existând în majoritatea cazurilor numai în limba engleză.

A fost controlat un total de 17 operatori economici, la opt dintre aceştia constatându-se abateri de la prevederile legale. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 9.000 lei şi au fost aplicate patru avertismente.

Monica Vajna

Sursa foto: bestchoiceiasi.ro

Teme articol: control OPC jucarii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.