ACTUALITATE 5 mai 2010

Jocuri de orgolii şi atac la presă la APM Covasna

de Covasna Media | 470 vizualizări
Directorul Morar, nemulţumit de „vedeta“ Mânecuţă Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna, Cătălin Morar, face ordine public în cadrul instituţiei, astfel încât imaginea acesteia să devină exemplară. Decizia a venit, se pare, în urma unor articole de presă referitoare la conflictele dintre şeful departamentului de implementare a politicilor de mediu, Octaviean Vasilescu, şi fostul director APM Covasna, Hobincu Zoltan. Dincolo de toate acestea, Morar consideră că purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă, care răspunde de altfel de relaţia cu presa, ar fi fost transformat într-o „mică vedetă” prin relaţia sa directă cu mass-media, punând astfel în umbră activitatea celorlalţi funcţionari din cadrul APM.

Directorul Morar, nemulţumit de „vedeta“ Mânecuţă

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna, Cătălin Morar, face ordine public în cadrul instituţiei, astfel încât imaginea acesteia să devină exemplară. Decizia a venit, se pare, în urma unor articole de presă referitoare la conflictele dintre şeful departamentului de implementare a politicilor de mediu, Octaviean Vasilescu, şi fostul director APM Covasna, Hobincu Zoltan. Dincolo de toate acestea, Morar consideră că purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă, care răspunde de altfel de relaţia cu presa, ar fi fost transformat într-o „mică vedetă” prin relaţia sa directă cu mass-media, punând astfel în umbră activitatea celorlalţi funcţionari din cadrul APM.

„Domnul Mânecuţă a fost împuternicit să ţină comunicarea cu presa, dar unele materiale au exagerat, ca să spun aşa. Unele acţiuni au fost prezentate ca fiind organizate de către domnul Mânecuţă, dar şi eu am fost implicat în organizarea acestora şi alţi funcţionari din APM Covasna”, a declarat Cătălin Morar, declarându-se pe de altă parte „foarte deschis în relaţia cu presa”.

În aceeaşi idee, directorul APM Covasna a răbufnit întrebând retoric dacă nu cumva există o intenţie - inclusiv din partea presei, de a aduce un nou director la APM Covasna. „Eu am fost deschis în relaţia cu presa, dar cum - directorii sunt cei care trebuie traşi la răspundere, iar purtătorii de cuvânt sunt cei mai cumsecade, cei mai buni? Hobincu n-a fost bun, Vasilescu n-a fost bun, Morar n-a fost bun… să-l punem şef pe Mânecuţă, asta e ideea”, a mai punctat cu ironie Cătălin Morar.

Presa, bat-o vina...

Potrivit directorului APM Covasna, imaginea instituţiei pe care o conduce ar fi fost afectată tocmai prin genul de întrebări puse de presă, drept pentru care Cătălin Morar – deşi a recunoscut că nu se pricepe la presă, a calificat unele întrebări, de genul celor legate de sistemul intern al Agenţiei, ca nefiind potrivite.

Cătălin Morar a admis totodată că au existat „scăpări” şi din interiorul instituţiei, arătând că este decis să pună capăt iniţiativelor unor angajaţi de a ieşi în presă cu informaţii şi declaraţii legate de activităţile APM Covasna. În acest sens, Cătălin Morar a transmis că informaţiile către presă vor trece de acum înainte prin filtrul directorului, astfel încât acestea să fie sau nu aprobate pentru a ajunge la public.

În ultima perioadă, la conducerea APM Covasna au avut loc schimbări constante; după suspendarea fostului director Hobincu Zoltan şi numirea lui Cătălin Morar – prin legile deconcentratelor, acestuia din urmă i-a fost luat dreptul de semnătură pentru o vreme, drept ce i-a revenit lui Octaviean Vasilescu. În cele din urmă, Cătălin Morar, numit în funcţia de director al APM de către PSD Covasna la începutul lui 2009, a trecut la PD-L, lucru pe care nu l-a anunţat oficial, ci doar printr-un comentariu postat pe site-ul www.covasnamedia.ro.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Alex, 6 mai 2010
da' de cand e morar la pdl?
unul, 6 mai 2010
@Lili ai scris aproape corect "mosia" ...trebuie fara ghilimele , e mult mai aproape de realitate
Ilie Nastase, 5 mai 2010
Halal directori...fara onoare, fara coloana vertebrala... nu mai vorbim de doctrine politice de care nu au auzit...... bate vantu.....
BillDing, 5 mai 2010
Ma scuzati ca intervin, dar la cat este dl Morar de specialist si democrat nu am decat o singura remarca: hahahaha!
Lili, 5 mai 2010
"mosia" , daca vedeti in comentariu avea ghilimele si daca cunoasteti semnificatia lor nu ati fi debiatat minunea cu pricina.....
eugen, 5 mai 2010
Ptr.Lili:Da, numirea lui Catalin Morar s-a facut politic,dar el este specialist in silvicultura,cam ce ai fi dorit mai mult sau mai apropiat de mediu?Un director din ala stapin pe mosie este la citeste integral
Lili, 5 mai 2010
Asa-i cand numirile sunt exclusiv pe baza politica si profesionalismul nu exista. Numai citind articolul poti sa-ti dai seama de la o posta ca Dl Morar nu prea le are cu functia inalta de conducere pe citeste integral
ziarist, 5 mai 2010
La asa sosete..asa a(l)titudine.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.