ACTUALITATE 27 septembrie 2021

Jandarmii covăsneni la datorie cu ocazia deschiderii noului sezon competițional

de Covasna Media | 693 vizualizări

Vineri, 24 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai unor cluburi sportive de baschet feminin și hochei, respectiv ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ACS KSE Târgu Secuiesc, și ACS HC Fenestela 68.

La această întâlnire au luat parte și delegați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Covasna și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna. 

În cadrul acestei adunări, participanții au analizat modul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor sportive şi măsurile ce urmează a fi luate pentru sporirea siguranței spectatorilor până la data prezentei întâlniri, cât și stabilirea unui obiectiv prioritar pentru viitorul sezon competiţional, și anume, tratarea cu maximă responsabilitate a siguranței spectatorilor.

Cu prilejul adunării, menite să contribuie la îmbunătăţirea modului de cooperare pe durata competiţiilor sportive, s-au abordat mai multe teme de discuţie:

  • respectarea de către toţi factorii implicaţi, a prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;
  • respectarea de către organizatorii competiţiilor sportive şi responsabilii de ordine şi siguranţă, a obligaţiilor ce le revin conform prevederilor legale privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS CoV 2;
  • obligaţiile personalului de ordine şi siguranţă în incinta arenelor sportive;
  • condiţiile de siguranţă ce trebuie să le îndeplinească arenele sportive;
  • modalitatea de stabilire a gradului de risc al competiţiilor sportive.

Pe timpul acesteia au fost stabilite direcțiile de acțiune, modul de cooperare între instituțiile abilitate și canalele de comunicare între acestea.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.