ACTUALITATE 10 iunie 2022

Jandarmii covăsneni, în mijlocul cetăţenilor pe timpul minivacanței de Rusalii!

de Covasna Media | 835 vizualizări

            În perioada 10-13 iunie 2022, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele care vor avea loc în spațiul public la care se anunță participarea unui public numeros.

            Pe perioada Rusaliilor, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zonele de interes operativ și la lăcașurile de cult din zona de competență.

            De asemenea, în această perioadă vor fi constituite și subunităţi de intervenţie care să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor sau a celor semnalate de către cetățeni.

           Jandarmii montani de la Posturile Covasna și Șugaș Băi vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turistilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

          Având în vedere faptul că unele persoane vor dori să îşi petreacă acest sfârșit de săptămână în aer liber, jandarmii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementează aceste activităţi desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

          Vă reamintim faptul că puteți desfășura activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens, care aparțin domeniului public ori privat.

          Respectați regulile de bază atunci când vă aflați în natură: nu aprindeți focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii şi nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător. De asemenea, deşeurile trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.

         Totodată, aveți obligația de a nu distruge, modifica ori degrada panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajări aflate în perimetrul acestor zone.

         Dacă sunteți martori ai unor situaţii deosebite cum ar fi apariţia unor animale sălbatice, nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.

         Apelați, la nevoie la ajutorul oferit de către jandarmi în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

        

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.