ACTUALITATE 13 ianuarie 2022

Jandarmii covăsneni au prezentat bilanțul activităților desfăşurate în anul 2021

de Covasna Media | 916 vizualizări

Miercuri, 12 ianuarie a.c., la sediul inspectoratului s-a desfășurat în sistem videoconferință, ședința de „Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna în anul 2021”. 

Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, activitatea a fost asigurată de către domnul colonel Mihai Gabriel Nițoi - șeful Direcției Control și Verificări Interne,  fiind invitați să participe: domnul dr. Raduly Istvan - Prefectul județului Covasna, șefii instituțiilor cu care unitatea cooperează în îndeplinirea misiunilor specifice.

În prezența invitaților, domnul colonel Adrian Nichifor, inspector șef a prezentat sintetic, activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioada analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2022.

Pe tot parcursul anului 2021, una din prioritățile noastre a fost centrată pe  misiunile și activitățile specifice  de prevenire a răspândirii virusului SARS- CoV- 2, atât în rândul personalului propriu, cât și în rândul populației din județul Covasna. 

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, în contextul actual, structurile  Jandarmeriei Covasna au  executat un număr de 5293 misiuni specifice de ordine publică.

Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 201 fapte de natură penală. Au fost aplicate un număr de 1999 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 945 amenzi contravenţionale şi 1054 avertismente scrise. 

În ceea ce privește paza și protecția  instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 17 obiective. Au fost organizate  şi s-a asigurat paza unui număr de 83 transporturi de valori, 10 transporturi speciale şi  578 transporturi de corespondenţă clasificată.

Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanţe de judecată au fost executate un număr total de 542 mandate de aducere, 281 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 261 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 36 localităţi.

 În concluzie, putem afirma că inspectoratul a executat în bune condiții misiunile încredințate și a contribuit alături de celelalte structuri, la crearea unui climat de ordine și siguranță publică pentru cetățeni.

Compartimentul Informare și Relaţii Publice IJJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.