ACTUALITATE 15 iulie 2021

Jandarmeria Covasna: reguli pentru competițiile sportive, în noul sezon

de Covasna Media | 1117 vizualizări

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a găzduit miercuri, 14 iulie, o întâlnire între reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai unor cluburi sportive de fotbal covăsnene și de futsal, astfel: ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, ACS KSE Târgu Secuiesc, C.S.M. Sfântu Gheorghe, A.J. Fotbal Covasna, precum și reprezentanţi ai societăţilor specializate de pază, care vor asigura măsuri de ordine în interiorul arenelor sportive.

La această întâlnire au luat parte și delegați ai Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Covasna și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna.

În cadrul acestei adunări, participanții au analizat modul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor sportive şi măsurile ce urmează a fi luate pentru sporirea siguranței spectatorilor până la data prezentei întâlniri, cât și stabilirea unui obiectiv prioritar pentru viitorul sezon competiţional, și anume, tratarea cu maximă responsabilitate a siguranței spectatorilor.

Cu prilejul adunării, menite să contribuie la îmbunătăţirea modului de cooperare pe durata competiţiilor sportive, s-au abordat mai multe teme de discuţie:

  • respectarea de către toţi factorii implicaţi, a prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;
  • respectarea de către organizatorii competiţiilor sportive şi responsabilii de ordine şi siguranţă, a obligaţiilor ce le revin conform prevederilor legale privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • obligaţiile personalului de ordine şi siguranţă în incinta arenelor sportive;
  • condiţiile de siguranţă ce trebuie să le îndeplinească arenele sportive;
  • modalitatea de stabilire a gradului de risc al competiţiilor sportive.

Pe timpul acesteia au fost stabilite direcțiile de acțiune, modul de cooperare între instituțiile abilitate și canalele de comunicare între acestea.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.