ACTUALITATE 8 noiembrie 2015

ISU Covasna intensifică activităţile de control

de Covasna Media | 132 vizualizări

Pentru susţinerea climatului de siguranţă la nivelul judeţului nostru, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Covasna vor intensifica activităţile de control la obiectivele cu afluență de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/ spectacole și mall-uri.

Urmare a publicării Hotărârii de Guvern 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi şi a OUG nr. 52/2015 privind modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, inspectorii de prevenire pot dispune închiderea temporară a spaţiilor controlate, sigilarea acestora şi sancţionarea cu amenzi de până la 100.000 de lei.

La aceste acţiuni de control vor participa, pe lângă Inspecția de Prevenire, și personal din structurile operative pentru activități de recunoaștere a obiectivelor vizate.

Crearea culturii de securitate se materializează prin derularea unor suite de activități preventive cum ar fi verificarea activității de apărare împotriva incendiilor a instituțiilor/autorităților și operatorilor economici care funcționează la nivel național, instruiri și exerciții prin intermediul cărora se fundamentează regulile și modul de comportare specific tipurilor de situații de urgență.

Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1739/2006, modificată şi completată cu Hotărârea de Guvern 19/2014.

Asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității rămâne obiectivul prioritar al instituției noastre!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier major Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
maria, 9 noiembrie 2015
As vrea sa aflu daca la caminele sociale de langa kaufland au dizpozitive pentru prevederea stingerilor fiindca acolo nu este nimic nici stigatoare si nici scrari de incendiu acolo ar trebui inceput citeste integral
lili, 9 noiembrie 2015
"Pompieristic"...pana acum au dormit in ... acum "intensifica"..."crearea culturii de securitate" ???!!! Or avea oare vreun Program de verificari cu caracter preventiv pe acre sa-l respecte sau e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.