ACTUALITATE 18 aprilie 2022

IPJ Covasna - Operațiunea ,,seatbelt”

de Covasna Media | 2291 vizualizări

În perioada 04-10.04.2022  polițiștii rutieri au desfășurat o serie de acțiuni pe drumurile publice din județul Covasna pentru impunerea folosirii centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de siguranţă omologate și a respectării normelor rutiere privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul pe drumul public.

Principalele obiective ale activităților desfășurate au fost reducerea urmărilor socialmente periculoase ale accidentelor de circulaţie ca urmare a nefolosirii centurii de siguranţă/ dispozitivelor de retenţie/ căștilor de protecție omologate, conştientizarea, de către conducătorii auto şi pasagerii aflaţi în autovehicule, a importanţei folosirii centurii de siguranţă/ dispozitivelor de retenţie/căștilor de protecție în condiţiile producerii unui eveniment rutier, precum și combaterea utilizării telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive sau accesorii de tip ,,mâini libere”

În urma acțiunilor desfășurate polițiștii au oprit în trafic și au controlat 952 de autovehicule iar în urma neregulilor constatate au aplicat 256 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor în vigoare privind folosirea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate. Totodată au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitive de tip ,,mâini libere" .

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulă, să manifeste prudenţă în trafic şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.         

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.