ACTUALITATE 18 aprilie 2022

IPJ Covasna: 8 persoane depistate în timp de transportau ilegal lemne

de Covasna Media | 3104 vizualizări

În perioada 5 – 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația din domeniul silvic.

Astfel, polițiștii au efectuat o serie de verificări în urma cărpra au constatat faptul că, în ultimele 6 luni, 8 persoane fizice au efectuat mai multe transporturi de material lemnos pe raza județului Covasna, nerespectând legislația în vigoare.

Transporturile în cauză au fost efectuate de cu nerespectarea obligațiilor legale prevăzute de H.G. nr. 497/2020 –modificată referitoare la efectuarea de fotografii ale mijlocului de transport încărcat cu material lemnos, deținerea și folosirea unui dispozitiv mobil a cărui funcții de date mobile și GPS care trebuie să fie activate pe tot timpul transportului până la destinație, în vederea înregistrării traseului de deplasare.

În baza celor constatate, polițiștii a fost aplicat 8 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 35.000 lei și au dispus confiscarea valorică a cantității totale de 1.135,35 mc material lemnos (diferite specii și sortimente) în valoare de 182.960,63 lei.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Sursa foto: arhivă/ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.