ACTUALITATE 13 octombrie 2021

Investiţii pentru modernizarea infrastructurii Spitalului municipal Târgu Secuiesc

de Agerpres | 640 vizualizări

Spitalul municipal din Târgu Secuiesc va primi o sponsorizare de 65.000 de euro din partea unei companii austriece pentru echiparea şi modernizarea bucătăriei, potrivit Primăriei Târgu Secuiesc.

„Filiala din Reci a companiei HS Timber Productions va sprijini Spitalul municipal din Târgu Secuiesc cu o sumă de 65.000 euro. O cerere de sponsorizare în acest sens a fost depusă de către viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs şi directorul spitalului Canea-Kocsis Andras. Cererea a fost aprobată de către companie, iar pe data de 5 octombrie 2021 a fost semnat contractul de sponsorizare. Sprijinul financiar de 65.000 euro va fi cheltuit pentru echiparea şi modernizarea bucătăriei din spital”, informează reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, în ultimele luni, spitalul a fost dotat cu aparatură medicală modernă, primind în acest scop 2 milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii.

„Aparatele medicale vechi de 20 de ani au fost înlocuite cu echipamente digitale moderne, de ultimă generaţie. (...) Din suma acordată spitalul a cumpărat un aparat de radiologie modernă şi un ecograf Doppler pentru secţia de Radiologie, care oferă informaţii despre flux, circulaţie în vasele de sânge. De asemenea, am achiziţionat un astfel de ecograf Doppler şi pentru secţia de Ginecologie. Am achiziţionat un nou audiometru computerizat la OtoRinoLaringologie, iar Dermatologia a fost echipată cu un dermatoscop digital de ultimă generaţie care permite diagnosticarea imediată. Am cumpărat trei dispozitive EKG pentru medicină internă”, menţionează conducerea spitalului, într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

De asemenea, a fost achiziţionat un aparat digital de radiologie, care urmează să fie pus în funcţiune.

Totodată, sala de operaţie a secţiei de Ortopedie a spitalului a fost echipată cu un aparat medical de imagistică de ultimă generaţie, achiziţionat din fonduri europene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.