ACTUALITATE 23 octombrie 2014

Într-o şcoală din România, elevii învaţă anatomie pe scheletul fostului director

de Covasna Media | 135 vizualizări

schelet-uman-scoala-pucheni-mosneni

Într-o şcoală din România, elevii învaţă anatomie pe scheletul fostului director al unităţii de învăţământ. Oficialii din Educaţie au făcut verificări şi nu este nimic în neregulă cu această situaţie.

Alexandru Grigore Popescu a lucrat la şcoala din Puchenii Moşneni, Prahova, timp de 50 de ani, până la moartea sa. În testament, acesta a scris că şi-a dorit mereu să obţină un schelet pentru lecţiile de biologie, însă, cum nu a reuşit, îşi donează propriul schelet în acest scop.

Povestea sa a ajuns şi în presa străină. Scheletul a fost pregătit de profesionişti şi expus în clasa unde a predat. După o recentă verificare a stării de igienă, scheletul a fost închis într-o vitrină de sticlă şi elevii pot continua să studieze anatomia folosindu-se de el, relatează Daily Mail.

Profesorul de istorie Sorin Stanciu a povestit că Alexandru Grigore Popescu „a devenit director după zece ani de când a început să muncească aici şi era faimos pentru că nu a ratat nicio oră de curs. Scheletul său a fost expus încă din anii '60 şi nu a mai ratat nici de atunci nicio oră”.

Profesorul consideră că şi datorită scheletului elevii şcolii au rezultate bune la biologie şi anatomie şi mulţi aleg să studieze medicina.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.