Întorsura Buzăului devine mai curată: Primăria a implementat un nou serviciu de salubrizare
Primarul Raul Urdă a anunțat că orașul Întorsura Buzăului devine mai curat și mai îngrijit prin implementarea unui serviciu dedicat curățeniei coșurilor de gunoi. Este vorba de o mașină electrică destinată preluării deșeurilor din coșurile de gunoi stradale.
„Din această săptămână orașul nostru este mai curat!! Am înființat un nou serviciu responsabil cu salubrizarea coșurilor stradale, doar cele verzi, aflate pe străzile laterale!”, se arată într-o postare, publicată pe pagina de Facebook a edilului.
Primarul a explicat și că, în cazul în care locuitorii observă coșuri de gunoi care sunt pline și nu au fost încă golite, pot semnala acest lucru printr-un mesaj însoțit de o fotografie pe WhatsApp, la numărul de telefon 0755.221.882.
Primăria a achiziționat mașinuța electrică cu aproximativ 14.000 de lei. Aceasta nu necesită permis de conducere.
„A fost aproximativ 14.000 de lei și a fost cumpărată de la Prejmer, de la o firmă specializată.
Salubritatea nu făcea acest serviciu, golirea coșurilor stradale fiind responsabilitatea primăriei. Oamenii asistați social nu aveau cu ce să meargă pe toate străzile laterale, cum ar fi Brădet, Floroaia Mare sau Floroaia Mică. Este dificil să aduni gunoiul pe jos din aceste zone și să îl transporți până în centru, așa că am ales această soluție", ne-a spus primarul Raul Urdă.
Marius, persoană cu dizabilități, angajat al primăriei, este responsabil de plantarea și îngrijirea florilor din oraș, iar acum a primit o nouă sarcină, aceasta de a participe activ la salubrizarea străzilor laterale.
Vești bune, așadar, pentru Întorsura în ceea ce privește colectarea deșeurilor din coșurile de gunoi stradale. Acum rămâne de văzut și dacă acele deșeuri ajung în ele și nu pe jos sau în alte locuri nepotrivite.
Cea mai recentă campanie de ecologizare din oraș a avut loc în luna septembrie a.c.și a fost inițiată de Let’s Do It, Romania.
Tot aici, în septembrie 2025 se preconizează că va fi gata Centrul de Colectare cu Aport Voluntar, unde locuitorii vor putea duce diferite tipuri de deșeuri precum cele menajere, moloz, sticlă și metal.