ACTUALITATE 26 februarie 2012

Interzis în Transilvania

de Covasna Media | 102 vizualizări

Tőkés László vrea interdicţie simbolică pentru maghiarii care îşi atacă ţara.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Tőkés László, le-a propus, sâmbătă, participanţilor la primul Congres al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) să ia poziţie şi să le interzică, în mod simbolic, maghiarilor „care îşi atacă propria ţară să intre în Ardeal şi în Transilvania”.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), eroparlamentarul Tőkés László, şi-a început discursul, la primul Congres al PPMT care a avut loc la Miercurea Ciuc, lăudând eforturile susţinute depuse de premierul ungar Orban Viktor şi criticându-i pe cei care nu îl susţin, referindu-se la europarlamentari socialişti care au votat, săptămâna trecută, pentru sancţionarea Ungariei privind slăbirea democraţiei, potrivit Mediafax.

„Simţim ca o trădare de ţară manifestarea celor care îşi atacă propria ţară şi transportă muniţie pentru antipropaganda străină împotriva propriei naţiuni şi propriului Guvern, foarte rar în istoria ţărilor europene (…) Nu îşi pot iubi ţara aceia care aduc prejudicii imaginii ei şi naţiunii. Să ne gândim şi la corupţie, aderarea la Schengen este îngreunată de această corupţie şi de nerespectarea angajamentelor, şi România şi Ungaria sunt lovite de acest lucru (...) Propun ca Adunarea să ia o poziţie şi, eventual, putem, simbolic, să le dăm o interdicţie să intre în Ardeal, în Transilvana, pentru cei care îşi atacă propria ţară”, a spus Tőkés László.

Totodată, el a spus că minisunea PPMT nu va fi una uşoară, întrucât noul partid trebuie să aducă reînnoirea în Transilvania şi să convingă puterea de la Bucureşti că maghiarii vor să îşi decidă propria soartă.

„Să ne facem acceptaţi de Bucureşti, aşa şi doar aşa putem crea autonomia noastră”, a spus Tőkés László.

După părerea acestuia, PPMT ar putea să devină un partener stategic în relaţia dintre România şi Ungaria.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, 27 februarie 2012
CUM POATE FI ASA UN POPA?,CRED CA ESTE CEL PUTIN DEMENT PENTRU ATATEA AFIRMATII CARE INCITA NUMAI LA URA.RUSINE CA MAI REPREZINTA SI TARA NOASTRA.UNGURENE CHIAR NU VEZI CE SE PETRECE?
, 26 februarie 2012
Interdictie ar trebui de a mai intra in RRomania ar trebui pentru tovarasul Tokes,pentru ca el e cel care dezbina cele doua etni in Transilvania.Acea tara care se vrea europeana si multiculturala ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.