ACTUALITATE 18 aprilie 2012

Intervenţii ale pompierilor covăsneni

de Covasna Media | 59 vizualizări

În perioada sărbătorilor pascale, pompierii covăsneni au fost solicitaţi să intervină la următoarele evenimente:

Vineri, la ora 9, ISU Covasna a fost anunţat prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la un autoturism aflat în parcarea unui supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe.

Un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În jurul orei 19:20, acelaşi echipaj de pompieri a fost solicitat să intervină pe strada Jozsef Attila din Sf. Gheorghe pentru stingerea unui incendiu produs la un alt autoturism.

În urma intervenţiei prompte a pompierilor, autoturismele au fost parţial afectate, în ambele cazuri cauza probabilă de incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric.

Tot în cursul zilei de vineri, Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului a fost solicitat să intervină la două incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Lădăuţi şi Barcani. În urma celor două incendii, în localitatea Barcani au ars 2 ha de vegetaţie uscată, iar în localitatea Lădăuţi 0,4 ha.

Seria evenimentelor a continuat duminică dimineaţă când, în jurul orei 7, două echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc au intervenit pe strada Bem Jozsef din Tg. Secuiesc pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu ce se manifesta la acoperişul unei anexe.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă o scânteie electrică provenită de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, au ars acoperişul anexei din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de circa 120 mp şi 500 kg de fân.

Luni, un echipaj din cadrul Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului a fost solicitat de către colegii de la ISU Braşov să intervină în localitatea Acriş, comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, la un incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiului au ars casa de locuit din lemn pe o suprafaţă de circa 30 de mp şi elemente de mobilier.

Cauza probabilă de incendiu o reprezintă efectul termic provenit de la un burlan de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius            

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.