ACTUALITATE 22 decembrie 2015

Internetul gratuit la sate, blocat de deputați

de Covasna Media | 244 vizualizări

babe laptop

După ce au votat pe repede înainte legile care le oferă privilegii suplimentare, deputaţii s-au împotmolit la proiectul privind introducerea gratuită a internetului în mediul rural şi în oraşele mici. Discuţiile s-au aprins când s-a ajuns la argumentele legate de necesitatea comunicării virtuale în biserici.

Proiectul de lege prevede ca primăriile din orice sat şi oraş mic din România să ofere acces gratuit la internet wireless în parcuri, pieţe centrale, cămine culturale, şcoli, biblioteci şi biserici.

Cseke Atilla, deputat UDMR: „Ce vrem să facem cu wireless la biserici? Ce să facă primarul să implementeze wireless la biserici? Pentru ce? Pentru preot, pentru enoriași și ei ce să facă cu internetul la biserică, vom merge la biserică să ne uităm pe internet?”

N-a fost singurul argument împotriva proiectului senatorului PSD Alexandru Cordoş. Chiar şi colegii săi de partid au remarcat faptul că unele primării pur şi simplu n-ar avea resurse sau şi-ar irosi bugetul sărac dacă ar fi obligate să implementeze pe banii lor reţelele wireless.

Sorin Iacoban, deputat PSD: „Ne mai punem întrebarea ce facem dacă e o comună de munte împrăștiată pe 10 kilometri prin munți, cam cât ar costa o asemenea lucrare?”

În schimb, liberalii spun că un astfel de proiect legislativ este absolut necesar pentru satele româneşti.

Paul Dumbrăveanu, deputat PNL: „Având în vedere că în România aproape jumătate din populație locuiește în mediul rural și că accesul la informații, la internet e redus în aceste zone în comparație cu alte țări, accesul la internet în mediul rural e vital.”

În cele din urmă, legea n-a primit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Va merge însă la Senat, care este cameră decizională.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 17 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 2 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.