ACTUALITATE 5 noiembrie 2009

Internauţi la vârsta a treia

de Covasna Media | 594 vizualizări
Biblioteca Judeţeană a înscris până în prezent aproape 40 de pensionari dornici să intre în tainele Internetului [singlepic=527,250,250,,left]Biblioteca Judeţeană Bod Peter din Sfântu-Gheorghe este în plin proces de înscriere a participanţilor la un nou curs de navigare pe internet adresat persoanelor mai în vârstă care doresc să intre în tainele mailului electronic, ale messengerului sau căutării de informaţii prin internet. Ideea a prins mai mult decât bine în rândul acestor persoane, majoritatea dornice să

Biblioteca Judeţeană a înscris până în prezent aproape 40 de pensionari dornici să intre în tainele Internetului

Biblioteca Judeţeană Bod Peter din Sfântu-Gheorghe este în plin proces de înscriere a participanţilor la un nou curs de navigare pe internet adresat persoanelor mai în vârstă care doresc să intre în tainele mailului electronic, ale messengerului sau căutării de informaţii prin internet.

Ideea a prins mai mult decât bine în rândul acestor persoane, majoritatea dornice să comunice cu rude, prieteni plecaţi peste hotare cu care nu s-au mai văzut sau nu au mai vorbit de mult. Potrivit directorului Bibliotecii, Szonda Szabalcs, până ieri-alaltăieri se înscriseseră 35 de persoane şi termenul de finalizare a înscrierilor este mâine, 6 noiembrie. Unele persoane se interesaseră de curs încă de acum câteva luni şi aşteaptă cu sufletul la gură să înveţe.

Cursurile sunt programate să înceapă la mijlocul lunii noiembrie şi pentru a evita înghesuiala, organizatorii vor include în prima serie 25 de persoane, urmând ca restul să fie reprogramate pentru un nou curs în lunile ianuarie – februarie. Nimeni nu va rămâne pe dina fară, ne asigură conducerea Bibliotecii.

Persoanele înscrise vor fi împărţite pe grupe în funcţie de gradul de cunoştinţe pe care le au în materie de internet, precum şi în funcţie de programele pe care doresc să le cunoască mai bine.

Totul se va petrece într-o sală de la etajul I a Bibliotecii Judeţene, ocupată înainte de sediul UDMR. Acolo vor fi amplasate şase calculatoare pentru cursanţi şi unul de unde vor fi proiectate de către bibliotecari anumite componente ale cursului.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.