ACTUALITATE 11 ianuarie 2010

Interiorul şi bunurile de la fostul Cinema Arta, inventariate de Primărie

de Covasna Media | 166 vizualizări
11ian2010-cinemaSituaţia fostului Cinema Arta din Sfântu-Gheorghe, care în baza Legii 303/ 2008 a trecut în proprietatea Primăriei oraşului, este încă neclară, administraţia locală şi actualul chiriaş, ILG Discret, contrându-se prin tribunale cu privire la drepturile pe care fiecare susţine că le are. Pătrundere cu executor judecătoresc Demersul Primăriei Sfântu Gheorghe, care printr-o Ordonanţă preşedenţială

11ian2010-cinemaSituaţia fostului Cinema Arta din Sfântu-Gheorghe, care în baza Legii 303/ 2008 a trecut în proprietatea Primăriei oraşului, este încă neclară, administraţia locală şi actualul chiriaş, ILG Discret, contrându-se prin tribunale cu privire la drepturile pe care fiecare susţine că le are.

Pătrundere cu executor judecătoresc

Demersul Primăriei Sfântu Gheorghe, care printr-o Ordonanţă preşedenţială  cerea permiterea pătrunderii în clădirea fostului Cinema Arta (în prezent Club Cinema), pentru a putea inventaria bunurile, a avut însă succes, iar reprezentanţii municipalităţii au putut intra, alături de reprezentanţi ai RADEF, în clădirea fostului cinema.

Primarul Antal Arpad a declarat că pătrunderea în sediul cinematografului s-a făcut în prezenţa executorului judecătoresc, fiind întocmit procesul verbal de predare-primire a mijloacelor fixe, act care lipsea din documentaţia cerută de Legea 303.

„Odată cu încheierea acestui act, putem pregăti şi adopta, în Consiliul Local, hotă­rârea prin care, de facto, fostul Cinema Arta intră în proprietatea oraşului. După cum se ştie, acolo există un contract de închiriere, semnat între ILG Discret şi RADEF, contract ce va expira la finele acestui an. ILG Discret nu a plătit însă chirie nici către RADEF şi nici către Primăria Sfântu Gheorghe, de la momentul martie 2009, de la momentul încheierii protocolului de preluare a fostului Cinema de către municipalitate”, a declarat Antal Arpad.

Juristul Primăriei, Morar Edit, spune că  prejudiciul lunar produs prin neplata chiriei de către ILG Discret este 784 de euro, suma pe care o reprezintă chiria.

Protocolul de predare a clădirii fostului Cinema Arta din Sfântu-Gheorghe a fost semnat în primăvara lui 2009,  la Bucureşti, între administraţia locală din Sfântu Gheorghe şi RADEF, dar a fost contestat în instanţă de către omul de afaceri Gheorghe Iliescu, proprietarul firmei ILG Discret, cea care are în folosinţă clădirea fostului Cinema Arta.

Omul de afaceri susţine că, în cei 13 ani de când este chiriaş al clădirii fostului Cine­ma Arta, a investit în modernizarea, reabi­litarea şi întreţinerea acesteia peste 600.000 de dolari. Chiar dacă recunoaşte că, la un moment dat, a încetat rularea de filme în fostul Cinema, Iliescu spune că este oricând dispus să se implice în activităţi culturale destinate cetăţenilor din Sfântu Gheorghe. Pe de altă parte, municipalitatea sus­ţine că în clădirea fostului Cinema va fi mutat Teatrul „Andrei Mureşanu”, care la acest moment nu are un sediu propriu, însă  actualul chiriaş spune că acest lucru nu se va întâmpla, acuzând eventuale interese în ceea ce priveşte clădirea fostului Cinema.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.