ACTUALITATE 8 ianuarie 2013

Instalaţie de irigaţii din Sfântu Gheorghe, devalizată şi vândută la fier vechi

de Agerpres | 106 vizualizări

Instalaţie de irigaţii din Sfântu Gheorghe, devalizată şi vândută la fier vechiUn bărbat din Sfântu Gheorghe a devalizat o instalaţie de irigaţii şi a vândut-o la fier vechi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat că în urma unei acţiuni de control efectuate de angajaţii Serviciului de Ordine Publică la un centru de colectare a materialelor metalice feroase şi neferoase din Sfântu Gheorghe au fost descoperite mai multe ţevi presate din aluminiu în greutate totală de 322 de kilograme.

Continuând cercetările, poliţiştii au stabilit că ţevile proveneau de la instalaţia de irigaţii a Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din Sfântu Gheorghe şi fuseseră furate de un bărbat în vârstă de 56 de ani. Acesta este cercetat pentru furt calificat.

Furturile de fier vechi s-au înmulţit în ultimii ani în judeţul Covasna, valorificarea acestuia fiind pentru multe persoane un mijloc de subzistenţă.

Poliţiştii covăsneni au identificat în repetate rânduri persoane care au furat fier vechi din centralele termice dezafectate aparţinând Primăriei Sfântu Gheorghe. Hoţii au încercat să fure chiar şi ţevile metalice din subteran folosite pe vremuri pentru alimentarea cu căldură şi apă caldă a blocurilor din municipiu. S-au furat, de asemenea, capace de canal, capace de la containerele de gunoi şi piese de pe maşinile vechi, iar iarna trecută un tânăr din localitatea Căpeni a profitat de lipsa de acasă a unui consătean i-a furat soba metalică, a făcut-o bucăţi şi a vândut-o la fier vechi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.