ACTUALITATE 21 mai 2017

Inspecţii la firmele unde au avut loc accidente de muncă în ultimii cinci ani

de Agerpres | 1673 vizualizări

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al judeţului Covasna a anunţat vineri că începând de luna viitoare va desfăşura acţiuni de control la firmele la care s-au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani.

„Controlul se va desfăşura în perioada iunie-noiembrie a.c. şi sunt vizate întreprinderile unde au fost accidente mortale, cu invaliditate, colective, accidente cu număr mare de zile cu incapacitate temporară de muncă”, a precizat inspectorul-şef, Ördög Lajos.

Potrivit unui raport al Casei Judeţene de Pensii Covasna, dat recent publicităţii, numărul accidentelor de muncă petrecute anul trecut în judeţul Covasna a crescut considerabil, ajungând la 34, două dintre acestea soldându-se cu deces şi unul cu invaliditate.

În 2014 şi 2015 s-au înregistrat câte 25 de accidente de muncă anual, în timp ce în 2016 s-au înregistrat 34, număr similar cu cel din 2013.

Casa de Pensii Covasna a achitat anul trecut aproape 51.500 de lei pentru acoperirea serviciilor medicale pentru accidentele de muncă, 4.176 lei pentru boli profesionale şi 23.012 despăgubiri de deces.

De asemenea, a plătit indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă în urma accidentelor petrecute la serviciu în valoare de 63.117 lei.

Acelaşi raport arată că anul trecut Casa de Pensii Covasna a plătit 28 de pensii de invaliditate şi 30 de urmaş în urma accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, în valoare de 332.527 lei.

Majoritatea accidentelor au avut drept cauză lipsa unui comportament preventiv corespunzător din partea angajaţilor, prin neutilizarea dispozitivelor de protecţie, efectuarea de comenzi şi manevre necorespunzătoare sau instruirea insuficientă a lucrătorilor.

Majoritatea accidentelor au avut loc în domeniul construcţiilor şi exploatărilor forestiere, potrivit conducerii ITM.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.