ACTUALITATE 24 iunie 2010

Ingeniozitate pe timp de criză

de Covasna Media | 55 vizualizări
Poliţiştii din Covasna au depistat doi bărbaţi care au încărcat două autotrenuri cu beton şi alte deşeuri, le-au acoperit cu deşeuri feroase şi vroiau să le valorifice ca fier vechi Marţi seară, în jurul orei 23:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Covasna au depistat în trafic un autovehicul înmatriculat în judeţul Buzău, care transporta deşeuri feroase şi neferoase. În urma controlului asupra actelor, poliţiştii au stabilit că în autovehicul se afla S. Vasile, de 26 de ani, domiciliat în comuna Calvin, judeţul Buzău, şi B. Fabian Ionuţ, de 30 de ani, domiciliat în comuna Cătina, judeţul Buzău.

Poliţiştii din Covasna au depistat doi bărbaţi care au încărcat două autotrenuri cu beton şi alte deşeuri, le-au acoperit cu deşeuri feroase şi vroiau să le valorifice ca fier vechi

Marţi seară, în jurul orei 23:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Covasna au depistat în trafic un autovehicul înmatriculat în judeţul Buzău, care transporta deşeuri feroase şi neferoase.

În urma controlului asupra actelor, poliţiştii au stabilit că în autovehicul se afla S. Vasile, de 26 de ani, domiciliat în comuna Calvin, judeţul Buzău, şi B. Fabian Ionuţ, de 30 de ani, domiciliat în comuna Cătina, judeţul Buzău.

În urma controlului asupra încărcăturii rezultă că aceştia transportau fără acte de provenienţă cantitatea de 20,7 kg deşeuri neferoase (aluminiu), 20,5 Kg deşeuri neferoase (cupru), 9 Kg cablaj auto izolat, 3 Kg deşeuri fier vechi.

Din verificările efectuate de poliţiştii de la Poliţia Staţiunii Covasna împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor rezultă că cei doi se află în judeţul Covasna din data de 18.06.2010, au achiziţionat din localităţile Zăbala, Tg. Secuiesc şi Catalina cinci autovehicule pe care le-au dezmembrat, apoi le-au încărcat în două autotrenuri închiriate de la o societate de profil din judeţul Călaraşi.

Din audierea celor două persoane rezultă că intenţionau să transporte deşeurile în municipiul Constanţa pentru a fi valorificate.

În urma controlului şi cântăririi încărcăturii celor două autotrenuri rezultă că din totalul de 40,8 t de încărcătură doar 2,5 t erau deşeuri feroase. Sub materialul feros cele două autotrenuri erau încărcate cu bucăţi de beton, grinzi de beton etc.

Materialul feros, în cantitate de 2,5, tone a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodie la o societate de colectare din Tg. Secuiesc.

În urma audierii conducătorilor autotrenurilor rezultă că cei doi nu au fost de faţă la încărcarea materialelor, de acest aspect ocupându-se S. Vasile şi B. Fabian Ionuţ.

Poliţiştii au aplicat celor doi amenzi contravenţionale conform prevederilor L. 12/ 1990/R, în cuantum de 1.500 de lei pentru fiecare.

Biroul de Presă al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.