ACTUALITATE 6 mai 2014

„Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”

de Covasna Media | 428 vizualizări

Campania de prevenire se va desfăşura la nivel naţional în perioada aprilie – septembrie 2014, cu sprijinul unei societăţi de asigurare, şi are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, de şi din auto, respectiv a tâlhăriilor.

Activităţile circumscrise acestei campanii vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei atât prin intermediul mass-media cât şi în mediul online, distribuirea unor materiale informativ-preventive precum şi întâlniri cu grupuri ţintă.

Astfel, pe lângă pliantele realizate în vederea susţinerii întâlnirilor cu grupuri-ţintă, va fi construit un microsite web – prevenire.groupama.ro – care va constitui punctul central al campaniei. Acest site va conţine informaţii şi recomandări cu caracter preventiv pe cele trei domenii menţionate, dar va avea şi o componentă interactivă.

De asemenea, prin intermediul Facebook vor fi promovate mesaje în vederea informării în ceea ce priveşte necesitatea adoptării unui comportament preventiv.

Promovarea campaniei în mediul online va fi susţinută şi prin intermediul a două materiale video tematice. Unul va reliefa importanţa măsurilor preventive, cel de-al doilea urmând să prezinte, într-un mod inedit, „cursurile” urmate de infractori înainte de a acţiona, acesta din urmă fiind realizat cu sprijinul unei trupe umoristice.

Toate materialele destinate mediului online vor fi disponibile pe site-ul de internet al I.P.J. Covasna, urmând a fi distribuite şi prin intermediul conturilor Facebook „prevenire_covasna” şi „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna”.

Pe raza judeţului Covasna, în ceea ce priveşte modulele abordate în cadrul acestei campanii din prisma datelor statistice, situaţia se prezintă astfel:

– Furturile din locuinţe înregistrează o creştere cu 2 fapte, de la 55 la 57.

– Furturile din autoturisme (cuprinzând şi furturile de componente din exteriorul autoturismului) rămân la acelaşi nivel ca şi în primul trimestru al anului 2013, respectiv la 13.

– Furturile de autoturisme înregistrează o scădere de 2 fapte, de la 3 la 1.

– La rândul lor, numărul infracţiunilor de tâlhărie scade cu 2 astfel de fapte, de la 7 la 5.

Ceea ce este important este ca fiecare dintre noi, după o analiză amănunţită a situaţiei personale, să adopte acele măsuri pe care le consideră necesare în vederea creşterii gradului de siguranţă. Rutina zilnică, unele obiceiuri precum şi atitudinea conform căreia „mie nu mi se poate întâmpla nimic rău” pot fi exploatate la maxim de infractori, care nu ezită să acţioneze atunci când au ocazia.

Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.